Kantoorgebouw De Bovenlanden, in de volksmond beter bekend als het oud-KPMG-gebouw. AmstelveenZ

Metamorfose oud-KPMG-kantoor tot wooncomplex: verkoop start november

Amstelveen - De nieuwe appartementen die worden gerealiseerd op de locatie van het kolossale oud-KPMG-kantoor in Amstelveen gaan begin november in de verkoop. Het gebouw krijgt een ongekende metamorfose en de bouw moet uiterlijk in het voorjaar 2020 van start gaan.

Dat stelt de gemeente Amstelveen, naar aanleiding van vragen over de vertraging rond het mega-project. Momenteel is voor de aangekondigde spectaculaire metamorfose van het oude KPMG-kantoor, waar meer dan 300 appartementen in overwegend de dure sector moeten verrijzen, nog geen spade in de grond gestoken, terwijl aanvankelijk in het najaar van 2018 zou worden gestart met de ombouw van het kantoorcomplex. 

Eerder gaf gemeente Amstelveen al impressies vrij van de plannen; het gebouw wordt her-ontworpen door MVDS Architecture. Die heeft het project de werktitel The Mayor gegeven (zie hier). Aanvankelijk wilde de oorspronkelijke architect van het kantoorgebouw dat er niets aan het gebouw zou veranderen. 

Aanvraag

AmstelveenZ publiceerde begin dit jaar over de vertraging rond het bouwproject. Ook de vernieuwde verwachte bouwstart, deze zomer, blijkt niet te zijn gehaald. Een en ander zou te maken hebben met de vergunningaanvraag voor commerciële ruimtes onder het wooncomplex, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. 'Het plan voor de commerciële ruimtes is aangepast. De omvang is verkleind en een aantal woningen is toegevoegd. De nieuwe vergunning is aangevraagd en de aanvrager moet nog deze week aanvullende informatie leveren. Dan kunnen wij de aanvraag in behandeling nemen.'

Verkoopstart

Gemeente Amstelveen stelt door de ontwikkelaar te zijn geïnformeerd dat de verkoop van de nieuwe appartementen op 9 november start en dat vervolgens de voorbereidende bouwwerkzaamheden starten: 'De bouw vindt vervolgens gefaseerd plaats vanaf het voorjaar als er voldoende woningen zijn verkocht.' 

De gemeente laat ook weten dat eenderde van het project zal bestaan uit huurwoningen, die reeds verkocht zijn aan een externe partij die de verhuur gaat regelen. Over huur- en of kooprijzen pijzen is nog geen duidelijkheid, anders dan dat de dure sector uitgangspunt is. In een gemeentelijk overzicht van Amstelveense woningbouwprojecten werd in de zomer vorig jaar gesproken van 124 dure huurwoningen en 183 dure koopwoningen.

De Bovenlanden

Het kantoorgebouw, dat officieel de naam De Bovenlanden draagt, was  tot 2009 in gebruik  door KPMG. Daarna stond het lang leeg. Momenteel wordt het gebouw tijdelijk en gedeeltelijk bewoond via anti-kraakruimtes. Het meest oostelijke deel van het pand is in gebruik als regionaal hoofdkantoor van IT-bedrijf ATOS en dat blijft ook zo. De bouwers van het project zijn M.J. de Nijs en Zn. en UBA. Zij verwachten dat de bouwwerkzaamheden circa 36 maanden in beslag zullen nemen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.