Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag gevierd in Cobra Museum

Amstelveen - Hoog bezoek in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. In het kader van de viering van de Nationale Onafhankelijkheidsdag had de Mexicaanse ambassadeur José Antonio Zabalgoitia het corps diplomatique en afgevaardigden van de regering en grote bedrijven uitgenodigd voor een receptie in het museum tijdens de expositie Frida Kahlo & Diego Rivera.

In Mexico is Nationale Onafhankelijkheidsdag een belangrijke feestdag die gewoonlijk uitbundig wordt gevierd in de Mexicaanse community, maar vanwege corona was die uitbundige viering niet mogelijk dit jaar.

16 september 1810

Burgemeester Tjapko Poppens en Hugo Siblesz en Stefan van Raay van het Cobra Museum heetten de gasten gisteren samen met de ambassadeur welkom in Amstelveen en het Cobra Museum. Na een rondleiding door de tentoonstelling verrichtte de ambassadeur de traditionele ‘El Grito de Dolores’ om te herdenken dat Mexico op 16 september 1810 onafhankelijk werd. 

Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution is een groot succes. Inmiddels bezochten ruim 60.000 bezoekers de expositie. Dit is aanleiding om de tentoonstelling tot en met zondag 3 oktober 2021 te verlengen. Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.


Meer nieuws

Politiek gisteren 13:14

AVA presenteert kort & bondig verkiezingsprogramma: 'Horen, zien en doen'

Amstelveen - Actief voor Amstelveen (AVA) heeft het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gepresenteerd. AVA heeft volgens eigen zeggen 'een compact programma samengesteld in de vorm van een bucketlist, waar de programmapunten van de partij kort en duidelijk zijn weergegeven.'

Sport gisteren 13:01

Sportgala Amstelveen verschoven naar voorjaar

Amstelveen - Amstelveen Sport, organisator van het jaarlijkse Amstelveense Sportgala, heeft de editie voor 2022 die op vrijdag 11 februari stond gepland, verplaatst naar het voorjaar.

112 gisteren 12:19

Inbrekers weer flink actief in Amstelveen in eerste weken 2022

Amstelveen - De Amstelveens politie waarschuwt dat er in de eerste weken van het nieuwe jaar weer diverse Amstelveners slachtoffer zijn geworden van een woninginbraak. De dieven slaan vooral toe aan de achter- of zijkant van woningen.