Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag gevierd in Cobra Museum

Amstelveen - Hoog bezoek in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. In het kader van de viering van de Nationale Onafhankelijkheidsdag had de Mexicaanse ambassadeur José Antonio Zabalgoitia het corps diplomatique en afgevaardigden van de regering en grote bedrijven uitgenodigd voor een receptie in het museum tijdens de expositie Frida Kahlo & Diego Rivera.

In Mexico is Nationale Onafhankelijkheidsdag een belangrijke feestdag die gewoonlijk uitbundig wordt gevierd in de Mexicaanse community, maar vanwege corona was die uitbundige viering niet mogelijk dit jaar.

16 september 1810

Burgemeester Tjapko Poppens en Hugo Siblesz en Stefan van Raay van het Cobra Museum heetten de gasten gisteren samen met de ambassadeur welkom in Amstelveen en het Cobra Museum. Na een rondleiding door de tentoonstelling verrichtte de ambassadeur de traditionele ‘El Grito de Dolores’ om te herdenken dat Mexico op 16 september 1810 onafhankelijk werd. 

Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution is een groot succes. Inmiddels bezochten ruim 60.000 bezoekers de expositie. Dit is aanleiding om de tentoonstelling tot en met zondag 3 oktober 2021 te verlengen. Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:48

Flink aantal wegwerkzaamheden in Amstelveen

Amstelveen - In Amstelveen worden deze weken diverse wegwerkzaamheden uitgevoerd, waardoor diverse omleidingen zijn ingesteld. Een overzicht.

Politiek gisteren 10:33

Actief voor Amstelveen verwacht steun van gemeente voor inwoners die niet meer rond kunnen komen

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen wil dat de gemeente Amstelveen met een (financieel) hulppakket komt voor inwoners die door de energiecrisis, de sterke inflatie en de gestegen prijzen financieel echt niet meer rond kunnen komen. De partij vraagt aandacht voor minima, middenkomens en een volgens de partij grote groep 'werkenden armen', ofwel zzp’ers en mkb’ers die net buiten al bestaande ondersteunende maatregelen vallen. 

Algemeen 15 aug. 2022 15:13

Parkeerterrein bij Oude Dorp wordt gedeeltelijk blauwe zone

Amstelveen - De gemeente Amstelveen is voornemens een blauwe zone aan te leggen op het parkeerterrein naast de Museumtramlijn bij het Oude Dorp. Gebleken is dat er overdag vaak onvoldoende parkeermogelijkheden zijn in de directe omgeving van de winkels, horeca en fysiotherapiepraktijk.

Amstelveen van voorheen 14 aug. 2022 20:51

Amstelveen van voorheen (312)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 312 een haast maagdelijk plaatje uit de wijk Keizer Karelpark, met de beroemde snackbar annex eetcafé De Vulkaan aan de Van der Hooplaan.