Mexicaanse Onafhankelijkheidsdag gevierd in Cobra Museum

Amstelveen - Hoog bezoek in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. In het kader van de viering van de Nationale Onafhankelijkheidsdag had de Mexicaanse ambassadeur José Antonio Zabalgoitia het corps diplomatique en afgevaardigden van de regering en grote bedrijven uitgenodigd voor een receptie in het museum tijdens de expositie Frida Kahlo & Diego Rivera.

In Mexico is Nationale Onafhankelijkheidsdag een belangrijke feestdag die gewoonlijk uitbundig wordt gevierd in de Mexicaanse community, maar vanwege corona was die uitbundige viering niet mogelijk dit jaar.

16 september 1810

Burgemeester Tjapko Poppens en Hugo Siblesz en Stefan van Raay van het Cobra Museum heetten de gasten gisteren samen met de ambassadeur welkom in Amstelveen en het Cobra Museum. Na een rondleiding door de tentoonstelling verrichtte de ambassadeur de traditionele ‘El Grito de Dolores’ om te herdenken dat Mexico op 16 september 1810 onafhankelijk werd. 

Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution

De tentoonstelling Frida Kahlo & Diego Rivera: A Love Revolution is een groot succes. Inmiddels bezochten ruim 60.000 bezoekers de expositie. Dit is aanleiding om de tentoonstelling tot en met zondag 3 oktober 2021 te verlengen. Het Cobra Museum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.


Meer nieuws

Advertorial Zakelijk vandaag 08:00

Familie Ree sloot al 17 transacties met Makelaarsgroep Commissaris

Amstelveen - De familie Ree uit Amstelveen sloot bij elkaar opgeteld al 17 transacties bij Makelaarsgroep Commissaris. ‘Idioot veel hè?!’, stelt Heleen Ree lachend. ‘De eerste transactie was in 1990. We zijn altijd klant gebleven. En niet alleen wij: ook mijn moeder en mijn twee zoons.’

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Nieuwe brug tussen Ouderkerk en Amstelveen: deze werkzaamheden volgen nog

Amstelveen - Er wordt hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe brug over rivier De Amstel tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, maar voordat de brugverbinding af is moet er nog flink wat gebeuren. De provincie Noord-Holland heeft een gedetailleerde planning vrijgegeven van de nog komende werkzaamheden.

Advertorial Gezondheid & welzijn gisteren 08:00

Tandarts ergernissen top 10

Amstelveen - Een bezoek aan de tandarts staat bij weinig mensen op de bucketlist. Veelal omdat men vaak (onnodig) bang is voor wat komen gaat. Zodoende haakt men liever op het laatste moment af, tot grote ergernis van de tandarts. Herkenbaar?