MHC Amstelveen Dames 1

MHC Amstelveen Dames 1 wordt kampioen zonder hoofdcoach

Amstelveen - Nadat enkele weken geleden promotie naar de Overgangsklasse al werd gerealiseerd, is Dames 1 van MHC Amstelveen, de kleinste hockeyclub uit de regio, afgelopen zondag kampioen geworden in de eerste klasse A. Een bijzonder kampioenschap, want het team deed dat zonder hoofdcoach.

Het team is al jaren op de bovenste plekken van de eerste klasse te vinden en vorig seizoen werd onder leiding van Hans Hekman de promotie op een haar na gemist. Vandaar dat na zijn vertrek is besloten de gevolgde werk- en speelwijze met de bestaande staf te continueren en waar mogelijk verder te ontwikkelen.

Zonder hoofdcoach

Zonder hoofdcoach, maar op een gelijkwaardige basis, waarbij elk lid van de begeleiding een eigen inbreng heeft. Een dergelijke werkwijze kan alleen dan succesvol zijn als er een talentvol team staat met een hoge mate van zelfredzaamheid, focus en een enorme drang om te presteren.

Alles zelf regelen

Barry Goudsmit: 'Ik ben enorm trots op de prestatie die dit team heeft geleverd. In tegenstelling tot de meeste teams in de eerste klasse regelt dit team nagenoeg alles zelf en met een minimaal budget. Bij trainingstrips naar het buitenland voor ons geen hotels en spelersbussen, maar hostels en openbaar vervoer. Dat is kenmerkend voor de enorme drive om beter te worden en de wil om te winnen'.

Verslaving

René Braaksma: 'Door de keuzes die we gemaakt hebben zijn we er in geslaagd om vijf nieuwe speelsters binnen no time in te passen, zijn we tactisch nog verder gegroeid en krijgen we ondanks dat we voortdurend met meer dan 30 meter ruimte in onze rug spelen maar weinig doelpunten tegen. De lijfspreuk van dit team is “winnen is een verslaving” en we hebben zowel vorig seizoen als dit seizoen dan ook maar 2 wedstrijden verloren. We kijken daarom met vertrouwen uit naar de overgangsklasse en ik ben er van overtuigd dat we ons zullen blijven ontwikkelen'.

Vieren

Amstelveen speelt zondag om 12.30 uur haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Athena en zal na afloop van die wedstrijd het kampioenschap op gepaste wijze vieren.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.