Micaro in het Oude Dorp officieel geopend

Amstelveen - Op 17 januari 2023 opende chef-kok Ming ietwat stilletjes de deuren van het exclusieve Aziatische restaurant Micaro, in het Oude Dorp van Amstelveen. Met 34 jaar ervaring en al 24 jaar eigen ondernemingen is Ming geen onbekende in de Oosterse keuken en heeft hij al de nodige ervaring opgedaan. 

Officiële opening

De afgelopen twee maanden dienden als een try-out, maar eigenlijk had Micaro dit niet nodig. De naam gaat al als een lopend vuurtje door het Oude Dorp, de reserveringen stromen binnen en de reviews liegen er niet om; Micaro is een restaurant dat staat voor Oosterse perfectie. Tijd voor een officiële opening.

Op zondag 26 maart was het zover. Onder toeziend oog van investeerders, vrienden, familie, gasten uit heel Nederland en wethouder economische zaken Adam Elzakalai (VVD) heette Ming iedereen welkom om te genieten van een hapje en drankje van ongekende kwaliteit.

Perfectie

Bij Micaro streeft chefkok Ming naar perfectie. Alles wordt klaargemaakt op een authentieke manier, met gebruik van de mooiste, meest pure en biologische producten. Hier geniet je van verschillende seizoensgroenten tot een mooi stuk vlees en van hoogwaardige tot bijpassende, exclusieve wijnen. Alles wordt vers bereid en overal is goed over nagedacht.

m1.jpg

m6.jpg

Ongekende kwaliteit

Tijdens de opening worden er verschillende schalen met sushi en vleesgerechten klaargemaakt voor de genodigden. ‘Wat ziet het er allemaal fantastisch uit!’, roept een mevrouw. ‘De sushi is echt van ongekende kwaliteit, zo zacht en vers’, vertelt een ander. ‘De beefrolletjes zijn absoluut favoriet, maar ook de sashimi is ontzettend lekker. Ik heb nog nooit zulke goede zalm gegeten’, roept een genodigde. Dat is ook waar Micaro voor staat. Ming vertelt: ‘Mijn doel is dat mensen genieten van ongekende kwaliteit sushi en sashimi, en mooi stuk Wagyu en biefstuk. Alles is met liefde bereid en opgemaakt. Puur en eerlijk, op de juiste temperatuur en met de mooiste ingrediënten. Daar ben ik heel streberig voor. De kwaliteit is hoog en ik streef naar perfectie, tot in de kleinste detail.'

Ben Cramer

Het is een drukte van jewelste en niet veel later pakt zanger Ben Cramer de microfoon en begint hij nummers te zingen. ‘Dit is de keuze van Ming, het is een goede vriend en hij is bij eerdere openingen van hem geweest’, vertelt Ronald Bakker, lokale investeerder van Micaro. De zanger krijgt alle mensen mee en het is een groot feest in het restaurant, dat in het hele dorp te horen is. Ook Paul en Ellen Boon van Bistro B, dat eerder op deze locatie gevestigd was, stappen binnen. ‘Dit kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan’, vertellen ze lachend.

m2.jpg

Chef-kok Ming met de lokale investeerders, familie Bakker

Uitbreiding met lunch

Micaro is al even geopend en steeds meer mensen weten de weg naar het Aziatische restaurant te vinden. Bij Micaro kun je terecht voor verschillende tasting-menu’s, maar je kunt je ook laten verrassen door de chef. ‘Het is fantastisch als een gast vertrouwen in ons heeft en zegt: ‘maak maar wat’. Dan vragen we naar het budget en gaan we naar aanleiding daarvan de keuken in’, vertelt Ming enthousiast. ‘We zijn nu zeven dagen per week open, van 11.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt bij ons nu ook terecht voor een heerlijke lunch’, weet Ronald ons te vertellen. ‘Ook hebben we de afgelopen tijd geëxperimenteerd met vegetarische opties en kunnen we nu een gevarieerd, vegetarisch menu aanbieden. Onwijs lekkere sushi voor mensen die liever geen vlees of vis eten. We zijn heel benieuwd wat onze gasten hiervan gaan vinden.’

m7.jpg

Ben Cramer

m4.jpg

Uitbreiding

Micaro heeft nu al zijn naam gevestigd in Amstelveen en ondanks dat de deuren slechts een paar weken zijn geopend, spreken ze al over uitbreiding. ‘De komende tijd zullen we hard aan het werk gaan om te zorgen dat mensen ook kunnen afhalen. Zo kunnen gasten ook thuis genieten van de heerlijke gerechten die Ming te bieden heeft’, aldus Ronald.

Restaurant Micaro 
Dorpsstraat 90 
1182 JH Amstelveen 

m5.jpg


Meer nieuws

Sport 20 feb. 2024 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer 20 feb. 2024 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.