Micaro in het Oude Dorp officieel geopend

Amstelveen - Op 17 januari 2023 opende chef-kok Ming ietwat stilletjes de deuren van het exclusieve Aziatische restaurant Micaro, in het Oude Dorp van Amstelveen. Met 34 jaar ervaring en al 24 jaar eigen ondernemingen is Ming geen onbekende in de Oosterse keuken en heeft hij al de nodige ervaring opgedaan. 

Officiële opening

De afgelopen twee maanden dienden als een try-out, maar eigenlijk had Micaro dit niet nodig. De naam gaat al als een lopend vuurtje door het Oude Dorp, de reserveringen stromen binnen en de reviews liegen er niet om; Micaro is een restaurant dat staat voor Oosterse perfectie. Tijd voor een officiële opening.

Op zondag 26 maart was het zover. Onder toeziend oog van investeerders, vrienden, familie, gasten uit heel Nederland en wethouder economische zaken Adam Elzakalai (VVD) heette Ming iedereen welkom om te genieten van een hapje en drankje van ongekende kwaliteit.

Perfectie

Bij Micaro streeft chefkok Ming naar perfectie. Alles wordt klaargemaakt op een authentieke manier, met gebruik van de mooiste, meest pure en biologische producten. Hier geniet je van verschillende seizoensgroenten tot een mooi stuk vlees en van hoogwaardige tot bijpassende, exclusieve wijnen. Alles wordt vers bereid en overal is goed over nagedacht.

m1.jpg

m6.jpg

Ongekende kwaliteit

Tijdens de opening worden er verschillende schalen met sushi en vleesgerechten klaargemaakt voor de genodigden. ‘Wat ziet het er allemaal fantastisch uit!’, roept een mevrouw. ‘De sushi is echt van ongekende kwaliteit, zo zacht en vers’, vertelt een ander. ‘De beefrolletjes zijn absoluut favoriet, maar ook de sashimi is ontzettend lekker. Ik heb nog nooit zulke goede zalm gegeten’, roept een genodigde. Dat is ook waar Micaro voor staat. Ming vertelt: ‘Mijn doel is dat mensen genieten van ongekende kwaliteit sushi en sashimi, en mooi stuk Wagyu en biefstuk. Alles is met liefde bereid en opgemaakt. Puur en eerlijk, op de juiste temperatuur en met de mooiste ingrediënten. Daar ben ik heel streberig voor. De kwaliteit is hoog en ik streef naar perfectie, tot in de kleinste detail.'

Ben Cramer

Het is een drukte van jewelste en niet veel later pakt zanger Ben Cramer de microfoon en begint hij nummers te zingen. ‘Dit is de keuze van Ming, het is een goede vriend en hij is bij eerdere openingen van hem geweest’, vertelt Ronald Bakker, lokale investeerder van Micaro. De zanger krijgt alle mensen mee en het is een groot feest in het restaurant, dat in het hele dorp te horen is. Ook Paul en Ellen Boon van Bistro B, dat eerder op deze locatie gevestigd was, stappen binnen. ‘Dit kunnen we natuurlijk niet voorbij laten gaan’, vertellen ze lachend.

m2.jpg

Chef-kok Ming met de lokale investeerders, familie Bakker

Uitbreiding met lunch

Micaro is al even geopend en steeds meer mensen weten de weg naar het Aziatische restaurant te vinden. Bij Micaro kun je terecht voor verschillende tasting-menu’s, maar je kunt je ook laten verrassen door de chef. ‘Het is fantastisch als een gast vertrouwen in ons heeft en zegt: ‘maak maar wat’. Dan vragen we naar het budget en gaan we naar aanleiding daarvan de keuken in’, vertelt Ming enthousiast. ‘We zijn nu zeven dagen per week open, van 11.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt bij ons nu ook terecht voor een heerlijke lunch’, weet Ronald ons te vertellen. ‘Ook hebben we de afgelopen tijd geëxperimenteerd met vegetarische opties en kunnen we nu een gevarieerd, vegetarisch menu aanbieden. Onwijs lekkere sushi voor mensen die liever geen vlees of vis eten. We zijn heel benieuwd wat onze gasten hiervan gaan vinden.’

m7.jpg

Ben Cramer

m4.jpg

Uitbreiding

Micaro heeft nu al zijn naam gevestigd in Amstelveen en ondanks dat de deuren slechts een paar weken zijn geopend, spreken ze al over uitbreiding. ‘De komende tijd zullen we hard aan het werk gaan om te zorgen dat mensen ook kunnen afhalen. Zo kunnen gasten ook thuis genieten van de heerlijke gerechten die Ming te bieden heeft’, aldus Ronald.

Restaurant Micaro 
Dorpsstraat 90 
1182 JH Amstelveen 

m5.jpg


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.