Amstelveenz

Miljoenenverlies voor Ziekenhuis Amstelland 'geen verrassing'

Amstelveen - Ziekenhuis Amstelland heeft in 2017 een verlies van 4,9 miljoen euro geleden. 'De cijfers zijn geen verrassing', zegt voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, Esther Agterdenbos. Het ziekenhuis verwacht over 2018 een positief resultaat van meer dan 2 miljoen euro.

'Gelukkig hebben we het tij weten te keren en ligt er inmiddels een gezond toekomstperspectief voor Ziekenhuis Amstelland', aldus Agterdenbos in een nieuwsbericht op de website van het ziekenhuis dat vandaag door de lokale omroep RTVA werd opgepikt.

'We kunnen ons blijven richten op het doen waar we al meer dan 50 jaar goed in zijn, zorgen voor excellente basiszorg voor onze patiënten', zegt Agterdenbos. De tegenvallende financiële resultaten zijn volgens haar het gevolg van een combinatie van factoren, waarvan de krapte op de arbeidsmarkt de belangrijkste is. 

'Daardoor kon aan de ene kant de capaciteit niet volledig benut worden en aan de andere kant stegen de personeelskosten voor inhuur van personeel. Andere factoren die van invloed zijn geweest op de resultaten van 2017 zijn onvoldoende kritische sturing op inkoop en hoge ICT-kosten door grote investeringen die gedaan moesten worden. Daarnaast is de afgelopen jaren afscheid genomen van diverse deelnemingen. Hiervoor zijn in 2017 eenmalige kosten gemaakt.'

De Raad van Bestuur heeft in 2017 direct maatregelen genomen om de neergaande lijn te keren en te werken aan een solide toekomstperspectief voor het ziekenhuis. Er is voor de zomer van 2018 een reorganisatie in het ziekenhuis doorgevoerd om beter te kunnen sturen op resultaten, waarvan de eerste positieve effecten inmiddels zichtbaar zijn. De onlangs aangekondigde samenwerkingsovereenkomst met Amsterdam UMC en de zorgverzekeraars, gecombineerd met de in oktober 2018 gemaakte financiële afspraken met zorgverzekeraars en de bank geven vertrouwen voor de toekomst. Met deze afspraken kan het ziekenhuis in drie jaar tijd toegroeien naar een financieel gezonde situatie. Over 2018 wordt een positief operationeel resultaat van 2,3 miljoen verwacht.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.