Pixabay.com

Minder Amstelveners getest op COVID19, maar verdubbeling positieve testuitslagen

Amstelveen - Uit nieuwe cijfers van GGD Amsterdam-Amstelland blijkt dat er in vergelijking tot een week eerder minder Amstelveners een coronatest (COVID19) op een GGD-testlocatie hebben ondergaan, maar dat het aantal positieve testen nagenoeg is verdubbeld.

In  week 37 werden 66 Amstelveners positief getest op COVID19, terwijl er 1244 testen werden afgenomen.

Een week eerder (week 36) werden nog 34 Amstelveners positief getest op COVID-19 toen er in totaal 1362 testen (118 meer) werden afgenomen op GGD-locaties.

Amstelveen grootste stijger na Amsterdam

De GGD concludeert dat de grootste relatieve  stijging van het aantal positief getesten in deze regio, na Amsterdam, in week 37 was te zien in gemeente Amstelveen.

Het Amsterdamse Stadsdeel Zuid spant overigens de kroon: daar werden 201 mensen positief getest (2484 testen totaal), een week eerder waren het er 100 (2838 testen totaal)

Tekort aan testcapaciteit

De GGD in deze regio kan de vraag naar testen niet aan en kampt met een landelijk spelend tekort aan testcapaciteit, maar ook het grotere beroep door inwoners uit andere regio’s op de teststraten in regio Amsterdam-Amstelland spelen de GGD parten.

Amstelveners blijken zich in verhouding tot andere gemeenten in de Amsterdam-Amstelland-regio relatief het minst te laten testen op een GGD-locatie.

Bron: GGD Amsterdam-Amstelland


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.