Pixabay.com

Minder Amstelveners getest op COVID19, maar verdubbeling positieve testuitslagen

Amstelveen - Uit nieuwe cijfers van GGD Amsterdam-Amstelland blijkt dat er in vergelijking tot een week eerder minder Amstelveners een coronatest (COVID19) op een GGD-testlocatie hebben ondergaan, maar dat het aantal positieve testen nagenoeg is verdubbeld.

In  week 37 werden 66 Amstelveners positief getest op COVID19, terwijl er 1244 testen werden afgenomen.

Een week eerder (week 36) werden nog 34 Amstelveners positief getest op COVID-19 toen er in totaal 1362 testen (118 meer) werden afgenomen op GGD-locaties.

Amstelveen grootste stijger na Amsterdam

De GGD concludeert dat de grootste relatieve  stijging van het aantal positief getesten in deze regio, na Amsterdam, in week 37 was te zien in gemeente Amstelveen.

Het Amsterdamse Stadsdeel Zuid spant overigens de kroon: daar werden 201 mensen positief getest (2484 testen totaal), een week eerder waren het er 100 (2838 testen totaal)

Tekort aan testcapaciteit

De GGD in deze regio kan de vraag naar testen niet aan en kampt met een landelijk spelend tekort aan testcapaciteit, maar ook het grotere beroep door inwoners uit andere regio’s op de teststraten in regio Amsterdam-Amstelland spelen de GGD parten.

Amstelveners blijken zich in verhouding tot andere gemeenten in de Amsterdam-Amstelland-regio relatief het minst te laten testen op een GGD-locatie.

Bron: GGD Amsterdam-Amstelland


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.