VTF

Minderjarige dieven uit Uithoorn opgepakt in Amstelveen

Amstelveen – Drie minderjarige Uithoornaars zijn afgelopen weekend opgepakt voor de diefstal van een bromfiets in de Amstelveense wijk Middenhoven.

De politie meldt op Facebook dat ze het trio in de nacht van 10 op 11 januari jongstleden heeft kunnen arresteren, mede omdat de eigenaar van de gestolen bromfiets de achtervolging inzette op de bromfietsdieven.

De gedupeerde was op bezoek bij een vriend in Middenhoven toen hij ineens zijn bromfiets hoorde starten en wegrijden. Hij sprong samen met zijn vriend op een andere bromfiets om de daders te volgen en informeerde de politie.

De politie kon het trio uiteindelijk bij een bushalte aan de Noorddammerweg aanhouden en overbrengen naar de cel voor verhoor. Ook afgelopen zaterdag werden al twee brommerdieven aangehouden in Amstelveen na een diefstal in Waardhuizen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.