AmstelveenZ

Minderjarige verdachte voorlopig vast voor 'vuurwerk-steekpartij' Amstelveen

Amstelveen - Een minderjarige jongen die afgelopen zaterdag werd opgepakt voor betrokkenheid bij een steekpartij aan de Vogelkerslaan in Amstelveen, na ruzie over het afsteken van vuurwerk, zit de komende 14 dagen in bewaring.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) naar aanleiding van vragen van AmstelveenZ. De minderjarige jongen is na zijn arrestatie voorgeleid aan de rechter-commissaris - en die heeft vanmiddag geoordeeld dat de jongen de komende 14 dagen in bewaring wordt gesteld in afwachting van het onderzoek, zo laat het OM weten.

Het OM wil inhoudelijk verder nog niets kwijt over de kwestie, omdat de zaak nog volop onderzocht wordt. Politie-woordvoering kan ook niets kwijt over het incident, omdat de zaak nu bij het OM ligt. Eerder bevestigde de politie tegenover diverse media, waaronder AmstelveenZ, dat een (63-jarige) man was neergestoken na een ruzie met een groepje jongeren over het afsteken van vuurwerk.

Over de aard van het incident doen diverse verhalen de ronde. Een van de bewoners stelt dat de jongeren juist slachtoffer zijn van de man die hen aggressief aansprak op het afsteken van vuurwerk. Er zou een fiets op een van de jongeren zijn gegooid en die zou tot bloedens gewond zijn geraakt aan hand en gezicht, 

Het OM wacht het onderzoek af en kan alleen melden dat de minderjarige verdacht langer vast blijft zitten - en dat het slachtoffer gisteren is ontslagen uit het ziekenhuis. Het OM doet ook geen uitspraak over de exacte leeftijd van de jongen omdat het een minderjarige betreft. Buurtbewoners meldden eerder dat het om een jongen in de leeftijd rond de 13 jaar zou gaan, maar dat kan niet worden bevestigd.

De Telegraaf besteedde vandaag ook aandacht aan de zaak in een Premium-artikel. Daaruit blijkt dat er vooral veel ongeloof is over het incident.


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.