Stadshart

Mini City in Stadshart geopend door de Bellinga's

AMSTELVEEN - Tijdens de herfstvakantie, van 21 tot 29 oktober, kunnen kinderen van 3 tot 10 jaar in Stadshart Amstelveen voor één dag hun favoriete beroep uitoefenen. Tijdens de tweede editie van Mini City krijgen zij de kans om in acht speelplaatsen diverse beroepsthema’s te ontdekken. Het evenement wordt op zaterdag 21 oktober geopend door de bekende 'vlog-familie' Bellinga.

De Bellinga's openen Mini City feestelijk om 10:30 uur. Daarna vindt er een meet & greet plaats met de vloggers waarbij foto's gemaakt kunnen worden. 

Begeleiding
Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen hun eigen invulling geven aan het beroep van hun keuze. De kinderen kunnen een heus diploma halen na het uitoefenen van een beroep, waarna ze weer een ander beroep kunnen uitproberen. Naast het op spelenderwijs opdoen van werkervaring, is er een treasure hunt in het Stadshart waarbij er items uit de winkels van Mini City verstopt zijn in de etalages van de winkels in het winkelcentrum.

De volgende acht mini workshops zijn gedurende de week beschikbaar:
 
Bloemenwinkel
Kinderen leren in deze mini workshop verschillende bloemen herkennen, planten zelf plantjes in de grond en maken hun eigen kleurrijke boeket zoals een echte bloemist dat doet.

Kapsalon
Leren wassen, knippen en föhnen. In deze mini workshop zien kinderen hoe het er in een kapsalon aan toe gaat. Er is een wasbak en een kappersstoel met spiegels. Ook zijn er pruiken en een haardroger.

Dokterspraktijk
Dokter of patiënt? Het kan allebei in deze mini workshop. Er is een dokterskast met nepproefjes en verbandrollen. Kinderen kunnen zich als dokter verkleden en er is een onderzoekstafel.

Theater
In deze mini workshop krijgen kinderen het podium. Er zijn allerlei kostuums en er is echt publiek. Als de gordijnen open gaan, kan de show beginnen!

Politiebureau
Word een echte politieagent! In deze mini workshop kunnen kinderen vingerafdrukken nemen en er is een politiecel waarin ze een kijkje kunnen nemen.

Pizzeria
‘Mamma Mia’, een pizzeria! Kinderen bakken in deze mini workshop hun eigen pizza in een echte hout oven. Ook gaan ze verkleed als echte pizzabakkers.

Bouwplaats
In deze mini workshop ontdekken kinderen hoe het is om te werken als aannemer. Ze leren hoe een huis wordt gebouwd en bouwen hun eigen huis van A tot Z.

Supermarkt
Mini City heeft een eigen supermarkt. Geen groenten en fruit, maar friet, ijs, snoep en koek. Deze supermarkt is het paradijs en kinderen doen er de boodschappen.


Zoek de schat!
In de winkeletalages van Stadshart Amstelveen zijn acht schatten uit Mini City verborgen. Vind jij ze allemaal? Hoe vind je de schat?
1. Zoek de acht Mini City-schatten in de etalages van de winkels van Stadshart Amstelveen.
2. Schrijf op het formulier (te verkrijgen bij de entree van Mini City op het Binnenhof) in welke winkels je de schatten hebt gevonden.
3. Lever het formulier in bij de receptie in het Binnenhof.
4. Heb je alle acht winkels goed? Dan ontvang je een leuke gadget cadeau!

Ga voor meer informatie naar stadshartamstelveen.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.