Mini-replica van Het Zwijntje. AmstelveenZ

Mini-versie van beeld Het Zwijntje binnenkort in de verkoop, in beperkte oplage

Amstelveen - Stadshart Amstelveen gaat 200 mini-replica's van het beroemde Amstelveense beeld Het Zwijntje laten produceren. De beeldjes gaan begin juli in de verkoop met als doel KIKA te steunen.

Er bleek na een oproep van het winkelcentrum veel vraag naar het miniatuur 3D-beeldje, waarvan al eens eerder een gelimiteerde oplage uitkwam. Die waren in no-time uitverkocht. Het orginele beeld van kunstenaar Karl Pelgrom, dat voor de HEMA staat in het overdekte deel van het winkelcentrum, stond vroeger op Plein'60 ook voor de HEMA en roept mooie herinneringen op bij veel (oud-)Amstelveners.

Kostprijs + Steun KIKA 

Het Stadshart is open en transparant over de prijs van de nieuwe serie beeldjes. 'De kostprijs voor een exemplaar van het Zwijntje bedraagt 32 euro. Het beeldje zal €40 per stuk gaan kosten.' De extra opbrengsten (8 euro per verkocht beeldje) gaan naar KIKA en Stadshart Amstlvn zal de bijdrage aan KIKA bovendien verdubbelen. Het Stadshart doneert dus per verkocht beeldje 16 euro aan KIKA. 'Zo hopen wij jullie én KIKA blij te maken met dit geliefde Zwijntje', meldt Stadshart-promotie op Facebook.

Reserveren niet mogelijk

Naar verwachting zullen de Zwijntjes begin juli in de verkoop gaan bij de receptie in het winkelcentrum (Binnenhof). Reserveren is niet mogelijk. Het Stadshart roept op de sociale media-kanalen van het winkelcentrum in de gaten te houden voor de exacte datum waarop de verkoop start.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.