Stieneke Kruijer (GroenLinks Amstelveen)

Minima-kinderen voordelig naar culturele voorstellingen

Amstelveen – Gemeente Amstelveen springt financieel bij als kinderen met een Amstelveenpas naar culturele voorstellingen in Amstelveen willen. GroenLinks diende daartoe een voorstel in, dat breed werd gesteund door de gemeenteraad.

Een aantal culturele instellingen betaalde aanvankelijk zelf de korting die zij geven aan Amstelveners met een Amstelveenpas. ‘Dat is voor instellingen vaak lastig, vooral ook omdat op cultuur in de vorige raadsperiode flink bezuinigd is,’ zegt raadslid Stieneke Kruijer.

‘Het is van groot belang dat kinderen al vroeg met kunst en cultuur in aanraking komen. De gemeente moet de verantwoordelijkheid nemen om ook kinderen van minima de kans te bieden om naar voorstellingen te gaan.’

Het GroenLinks voorstel werd door alle partijen toegejuicht en dus heeft de gemeente nu geld gereserveerd om de culturele instellingen te compenseren voor de kosten die zij maken wanneer ze korting op de Amstelveenpas geven voor kindervoorstellingen.

Hiermee worden de instellingen uitgedaagd om vaker de Amstelveenpas korting toe te passen. Vooral voor kleinere instellingen  zal het een stimulans zijn kinderen van minima uit te nodigen naar hun voorstellingen te komen kijken.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.