MInister Wiersma (2e van rechts) kon op een flink ontvangstcomité rekenen

Minister bezoekt Amstelveen College: 'Onder indruk van RobotWise en Medialab'

Amstelveen - De minister van primair en voortgezet onderwijs Dennis Wiersma (VVD) heeft vanmorgen het Amstelveen College bezocht om daar kennis te maken met een bijzondere vorm van technisch onderwijs verzorgd door het prijswinnende Amstelveense bedrijf RobotWise. Ook bekeek hij de plannen voor het vernieuwde Medialab van de school.

De minister werd ontvangen door de rector van het Amstelveen College, Wrister Grommers en Herbert Raat (VVD). Amstelveen staat voor goed onderwijs en de Amstelveense schoolorganisaties werken hard om dat goede onderwijs te kunnen leveren.

RobotWise

De minister heeft zelf kunnen ervaren wat RobotWise kan betekenen voor het onderwijs door vanmorgen ook zelf samen aan te schuiven bij de leerlingen. RobotWise is Amstelveense bedrijf dat  interactieve gamified les- en trainingsprogramma’s biedt met sociale educatieve robots, voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp.

Telefoons in de klas

Daarnaast was de minister onder de indruk van de plannen voor het vernieuwde Medialab en de hedendaagse techniek waar de leerlingen mee in aanraking komen. Het bij de les houden van kinderen is echter steeds vaker een behoorlijke uitdaging doordat er te veel afleiding voor de kinderen is, voornamelijk van mobiele telefoons. Lagere onderwijsprestaties – lagere cijfers, afleiding en verminderde concentratie blijken het gevolg te kunnen zijn van de aanwezigheid van telefoons in de klas.

Amstelveen College wordt smartphonevrij

Minister Wiersma heeft scholen eerder al opgeroepen om te kijken of zij een verbod van het gebruik van mobiele telefoons in overweging zouden willen nemen. Het Amstelveen College heeft deze handschoen opgepakt en heeft bekend gemaakt volgend jaar als smartphonevrije school verder te gaan. De reacties van de ouders zijn voornamelijk positief. De leerlingen, en dat mag geen verrassing zijn, staan er iets anders in.

Minister benieuwd

De minister is blij met het initiatief van het Amstelveen College en is zeer benieuwd naar de aanpak en de resultaten daarvan in de komende periode. Na aanwezigheid van een uur vertrok de minister weer. Het bezoek werd door alle aanwezigen als zeer inspirerend en zinvol ervaren.

Op de foto, vlnr: Herbert Raat - VVD Amstelveen (wethouder), Annemieke Pieterse - RobotWise, Jet Smit - vice-fractievoorzitter VVD Amstelveen, Elisa De Marco - woordvoerdster Onderwijs VVD Amstelveen, Darshan Sloot - voorzitter Ondernemersvereniging Amstelveen, Gerda Bakker - kandidaat Statenlid Provinciale Staten, lijst 3 plek 7 VVD, Tamar Neter - eigenaresse RobotWise, Dennis Wiersma - minister van Onderwijs, Wrister Grommers - rector Amstelveen College


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen gisteren 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.

Wonen gisteren 09:55

Gemeenteraad mag zich gaan buigen over eerste fase nieuwbouwplan Allemankwartier

Amstelveen – De gemeenteraad mag zich binnenkort gaan buigen over het plan om 33 woningen te bouwen aan het Oostelijk Halfrond, naast basisschool De Bloeiwijzer. Ook de realisatie van een nieuw multifunctioneel gebouw dat dienst zal doen al wijkcentrum én medisch centrum (inclusief apotheek) staat op de agenda.