MInister Wiersma (2e van rechts) kon op een flink ontvangstcomité rekenen

Minister bezoekt Amstelveen College: 'Onder indruk van RobotWise en Medialab'

Amstelveen - De minister van primair en voortgezet onderwijs Dennis Wiersma (VVD) heeft vanmorgen het Amstelveen College bezocht om daar kennis te maken met een bijzondere vorm van technisch onderwijs verzorgd door het prijswinnende Amstelveense bedrijf RobotWise. Ook bekeek hij de plannen voor het vernieuwde Medialab van de school.

De minister werd ontvangen door de rector van het Amstelveen College, Wrister Grommers en Herbert Raat (VVD). Amstelveen staat voor goed onderwijs en de Amstelveense schoolorganisaties werken hard om dat goede onderwijs te kunnen leveren.

RobotWise

De minister heeft zelf kunnen ervaren wat RobotWise kan betekenen voor het onderwijs door vanmorgen ook zelf samen aan te schuiven bij de leerlingen. RobotWise is Amstelveense bedrijf dat  interactieve gamified les- en trainingsprogramma’s biedt met sociale educatieve robots, voor alle typen onderwijs, het bedrijfsleven en jeugdhulp.

Telefoons in de klas

Daarnaast was de minister onder de indruk van de plannen voor het vernieuwde Medialab en de hedendaagse techniek waar de leerlingen mee in aanraking komen. Het bij de les houden van kinderen is echter steeds vaker een behoorlijke uitdaging doordat er te veel afleiding voor de kinderen is, voornamelijk van mobiele telefoons. Lagere onderwijsprestaties – lagere cijfers, afleiding en verminderde concentratie blijken het gevolg te kunnen zijn van de aanwezigheid van telefoons in de klas.

Amstelveen College wordt smartphonevrij

Minister Wiersma heeft scholen eerder al opgeroepen om te kijken of zij een verbod van het gebruik van mobiele telefoons in overweging zouden willen nemen. Het Amstelveen College heeft deze handschoen opgepakt en heeft bekend gemaakt volgend jaar als smartphonevrije school verder te gaan. De reacties van de ouders zijn voornamelijk positief. De leerlingen, en dat mag geen verrassing zijn, staan er iets anders in.

Minister benieuwd

De minister is blij met het initiatief van het Amstelveen College en is zeer benieuwd naar de aanpak en de resultaten daarvan in de komende periode. Na aanwezigheid van een uur vertrok de minister weer. Het bezoek werd door alle aanwezigen als zeer inspirerend en zinvol ervaren.

Op de foto, vlnr: Herbert Raat - VVD Amstelveen (wethouder), Annemieke Pieterse - RobotWise, Jet Smit - vice-fractievoorzitter VVD Amstelveen, Elisa De Marco - woordvoerdster Onderwijs VVD Amstelveen, Darshan Sloot - voorzitter Ondernemersvereniging Amstelveen, Gerda Bakker - kandidaat Statenlid Provinciale Staten, lijst 3 plek 7 VVD, Tamar Neter - eigenaresse RobotWise, Dennis Wiersma - minister van Onderwijs, Wrister Grommers - rector Amstelveen College


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.