Minister Wiebes verklaart subsidie voor internationale school

Minister Wiebes verklaart subsidie voor internationale school Foto: Minister van Economische Zaken Eric Wiebes (Rijksoverheid)

AMSTELVEEN - Minister van Economische Zaken Eric Wiebes heeft gisteren uitgelegd waarom de Rijksoverheid en de gemeenten Amsterdam en Amstelveen bij elkaar vijf miljoen euro subsidie verlenen aan een internationale school. Dit naar aanleiding van schriftelijke vragen van de SP-Kamerleden Mahir Alkaya en Peter Kwint.


- Lees verder onder deze advertentie -

Alkaya en Kwint vindern het onverantwoord is dat de Rijksoverheid en de gemeenten Amsterdam en Amstelveen vijf miljoen euro subsidie verlenen aan een internationale school om het vestigingsklimaat te verbeteren voor buitenlandse bedrijven. Zeker omdat basisscholen het volgens de twee Kamerleden  maar niet voor elkaar krijgen om de klassen kleiner te maken.

Aantrekkelijk

Wiebes zegt in een antwoord op de vragen van Alkaya en Kwint dat hij de subsidie niet onverantwoord vindt. “Nederland heeft een goed vestigingsklimaat en is een aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders”, zegt de minister van Economische Zaken. “Als gevolg hiervan  is het aantal banen bij internationale werkgevers de afgelopen jaren fors gegroeid. Hier profiteren in de eerste plaats Nederlandse medewerkers, de Nederlandse economie en de Nederlandse overheid van. Een beperkt deel van die arbeidsplaatsen wordt ingevuld door internationale nieuwkomers. De kinderen uit deze gezinnen zijn aangewezen op het volgen van internationaal onderwijs. Door de sterke groei van het aantal leerlingen op internationale scholen ontstonden er de afgelopen jaren flinke wachtlijsten in enkele Nederlandse regio’s. Daarom heeft het kabinet vorig jaar besloten om eenmalig een impuls te geven om deze terug te brengen. Het kabinet heeft daarnaast ook extra middelen beschikbaar gesteld om de knelpunten in het regulier onderwijs aan te pakken.”

Het is de bedoeling dat een deel van subsidie aan de nieuwe internationale school Amity in Amstelveen wordt verleend. Eerder zette de ChristenUnie al vraagtekens bij het verlenen van deze subsidie.

Geef uw mening

Verkiezingen Amstelveen: op welke partij stem jij?

Breng je stem uit!

Totaal 2803x gestemd

Reacties