Jaap Prent (Beeld: Burgerbelangen Amstelveen)

'Mister wijkcentra' Jaap Prent (bbA) overleden

Amstelveen -Jaap Prent, voormalig burgerlid en oud-raadslid van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is woensdag overleden. Dat meldt bbA. Hij was voor bbA vooral een belangrijk gezicht naar en schakel tot de Amstelveense wijkcentra. 'Daar hoor je pas wat de problemen van de gewone Amstelveners zijn,' was zijn credo.

Prent was al enige tijd ziek en zou volgende maand 87 jaar worden.

Lid van verdienste

BbA meldt dat Jaap Prent een bbA-prominent van het eerste uur was: 'Hij was 16 jaar burgerlid voor de partij en in 2017 werd hij voor een half jaar tot de daarop volgende verkiezingen van 2018 raadslid voor bbA, toen partijleider Linda Roos zich uit de  bbA-fractie terugtrok. Zij stelde zelf voor Jaap Prent die plaats te laten innemen, om daarmee uiting te geven aan de waardering voor al het politieke werk dat hij tot dan als vrijwilliger voor bbA had gedaan.'  

Voor het vele werk dat hij voor de partij deed werd hij tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van bbA op 4 juni jongstleden benoemd tot lid van verdienste van bbA.

Gezicht naar wijkcentra

Prent bezocht in zijn werkzame periode vele honderden vergaderingen van de wijkcentra. Onophoudelijk drong hij er bij de bbA-raadsleden op aan die vergaderingen te bezoeken. 'De burgers zijn vooral geïnteresseerd in wat er in hun eigen straat gebeurt. Als vertegenwoordiger van die burger moet je je dat altijd realiseren,' zei hij vaak. 

Een van de zaken die Jaap Prent voor elkaar kreeg was het instellen van een servicenummer op de het Raadhuis. De bewoners konden daar altijd terecht voor klachten en voor het melden van afval  op straat tot en met kapot straatmeubilair zoals lantaarnpalen, die niet branden etc. aan toe. Daar werd druk gebruik van gemaakt. Nu is dat min of meer vervangen voor het online platform Fixi.

Modelschepenbouwer

'Jaap had nog een bijzondere hobby. Hij maakte graag modelschepen, in totaal 53. Tot dat zijn vingers zo stijf werden dat hij dit werk niet mee kon doen.' 

BbA meldt dat de uitvaartplechtigheid van Jaap Prent wordt gehouden op woensdag 11 oktober om 15.00 uur in Uitvaartcentrum Bouwens in De Kwakel.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.