Ger & Alice Mittelmeijer

Mittelmeijer danst door!

Amstelveen - Toen de locatie van Dans- en Partycentrum Mittelmeijer aan de Acacialaan in Amstelveen werd verkocht, vreesden veel Amstelveners wellicht dat dat het einde van de beroemde dansschool en daarmee een uniek tijdperk zou betekenen. Maar stoppen en op de lauweren gaan rusten, is nooit een optie geweest voor Ger en Alice Mittelmeijer. Ze zetten de dansschool voort in het pand van restaurant Fussia aan de Dr. Willem Dreesweg 1.

‘We zijn altijd gewend geweest om zeven dagen in de week te werken. Met pensioen gaan, daar zouden we doodongelukkig van worden,’ zegt Ger Mittelmeijer. Ondanks zijn zeer respectabele leeftijd is Ger Mittelmeijer (‘Psst, ik ben 80, maar vertel dat maar aan niemand door’) ongekend fit, scherp en kwiek. Hij is, net als Alice, het levende voorbeeld dat dansen gezond is voor lichaam en geest.

‘Tijdens het dansen werken je lichaam en hersenen continu samen. Het is met name die wisselwerking en coördinatie die je vitaal houden. De bekende professor Erik Scherder onderschrijft dat ook: als je gaat dansen gebruik je je hele lijf, maar bovenal ook je hoofd. Dus ik zou iedereen aanraden te gaan dansen,’ zegt Ger.

Nieuwe locatie

Het was zeker even slikken toen Ger en Alice Mittelmeijer hun geliefde en vrijstaande dansschool annex woning aan de Acacialaan, waar ze zich in 1989 vestigden, enige tijd terug verkochten. Maar het was een aanbod dat ze nauwelijks konden weigeren. Op de plek worden nu 28 appartementen gebouwd met de toepasselijke naam Rumba Residence. ‘We hadden ons nooit gerealiseerd dat het perceel zo groot was,’ zegt Ger. ‘Dat zagen we eigenlijk pas toen alles gesloopt was.’

Een enigszins vergelijkbare locatie vinden voor de dansschool leek een schier onmogelijke opgave, maar dat lukte verrassend snel: het werd namelijk de plek waar ook dansschool De Bruijn-Bonel is gevestigd, boven restaurant Fussia aan de Dr. Willem Dreesweg 1. ‘We delen nu gezamenlijk de dansvloer. De Bruijn Bonel is net als Mittelmeijer een gerenommeerde dansschool met rijke historie. Als ik de Amsterdamse tijd meereken (Wout, Sandmann) bestaat onze dansschool 85 jaar. Nog 15 jaar en we zijn Koninklijk, ik kijk er naar uit,’ lacht Ger.

Gezelligheid

Ger en Alice namen een groot deel van de zeer imposante geluid- en lichtapparatuur (een grote hobby van Ger) en andere inventaris mee vanuit de Acacialaan, waardoor de nieuwe locatie van Mittelmeijer weer gezelligheid uitstraalt. ‘Onze dansschool staat bekend om gezelligheid dus dat wilden we ook
hier terugbrengen,’ zegt Alice. Ze geeft sinds de verhuizing weer volop les en het aanbod van Mittelmeijer is nog steeds zeer gevarieerd voor beginners en gevorderden, jong of oud.

Bij Mittelmeijer kan je uitstekend terecht voor Latin & Ballroom, Salsa, Ballet, Streetdance, Modern/Jazz en natuurlijk ook de bekende Zumba Fitness-lessen. Ook kan je, als je kennis wilt maken met de gezelligste dansschool van Amstelveen, altijd proeflessen of een introductiecursus (4 lessen voor slechts 30 euro) volgen. ‘En als je het dansen na een tijdje weer wilt oppakken ben je van harte welkom. Dansen is echt iets wat je echt samen doet, dat maakt het niet alleen leuk maar ook waardevol.’

Dansschool Mittelmeijer
Dr. Willem Dreesweg 1
(boven restaurant Fussia)
1185 VA Amstelveen
Telefoon: 06 22 36 79 02
info@mittelmeijer.nl
www.mittelmeijer.nl

Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 72, oktober 2022


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 09:55

Tientallen vlaggen met foto's van internationale inwoners wapperen aan de Parklaan

Amstelveen - In het kader van het HOME Art Project wapperen aan de Parklaan bij het Broersepark momenteel tientallen vlaggen met daarop afbeeldingen van internationale inwoners. Voor het HOME Art Project zijn inwoners van circa 140 verschillende nationaliteiten die in Amstelveen wonen op kunstzinnige wijze gefotografeerd door Stephanie Rhode. De 'open air' expo toont een selectie van foto's en is tot en met 22 oktober te bewonderen.

Algemeen 20 sep. 2023 17:49

Amstelveen organiseert ‘Doe-het-duurzaam markt’ in Noorddamcentrum

Amstelveen - Speciaal voor woningeigenaren en huurders die graag zelf duurzaam willen klussen en/of duurzame stappen willen zetten in hun woning, organiseert de gemeente op zaterdag 7 oktober van 11.00 tot 16.00 uur een ‘Doe-het-duurzaam markt’ in het Noorddamcentrum in Amstelveen. 

Algemeen 20 sep. 2023 14:28

'Eén van drie basisscholen weg uit Middenhoven: verhuizing naar nieuwbouw Middenwaard'

Amstelveen - Als het aan het College van B en W ligt verhuist één van de drie basisscholen aan Orion in Middenhoven naar een nieuw te bouwen scholencomplex in Middenwaard West – een nu nog braakliggend gebied tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen, waar ook woningbouw staat gepland. De Willem Alexanderschool staat op de nominatie om de verhuizing naar Middenwaard te maken, hoewel een definitief besluit daarover nog moet volgen.

Gezondheid & welzijn 20 sep. 2023 12:23

'Week van de Ontmoeting' in Amstelveen in strijd tegen eenzaamheid

Amstelveen - In de week van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober staan ontmoeting en verbinding centraal in Amstelveen. In het hele land - en dus ook in Amstelveen - wordt van alles georganiseerd om een vuist te maken tegen eenzaamheid. 

Politiek 19 sep. 2023 11:47

Raad op Straat in Westwijk

Amstelveen - Onder het motto de Raad op Straat zijn raads- en burgerraadsleden in Amstelveen afgelopen zaterdag  met inwoners in gesprek in gegaan winkelcentrum Westwijk. Omdat het 16 september World Clean Up Day was, prikten zij meteen een vuiltje mee.