Ger & Alice Mittelmeijer

Mittelmeijer danst door!

Amstelveen - Toen de locatie van Dans- en Partycentrum Mittelmeijer aan de Acacialaan in Amstelveen werd verkocht, vreesden veel Amstelveners wellicht dat dat het einde van de beroemde dansschool en daarmee een uniek tijdperk zou betekenen. Maar stoppen en op de lauweren gaan rusten, is nooit een optie geweest voor Ger en Alice Mittelmeijer. Ze zetten de dansschool voort in het pand van restaurant Fussia aan de Dr. Willem Dreesweg 1.

‘We zijn altijd gewend geweest om zeven dagen in de week te werken. Met pensioen gaan, daar zouden we doodongelukkig van worden,’ zegt Ger Mittelmeijer. Ondanks zijn zeer respectabele leeftijd is Ger Mittelmeijer (‘Psst, ik ben 80, maar vertel dat maar aan niemand door’) ongekend fit, scherp en kwiek. Hij is, net als Alice, het levende voorbeeld dat dansen gezond is voor lichaam en geest.

‘Tijdens het dansen werken je lichaam en hersenen continu samen. Het is met name die wisselwerking en coördinatie die je vitaal houden. De bekende professor Erik Scherder onderschrijft dat ook: als je gaat dansen gebruik je je hele lijf, maar bovenal ook je hoofd. Dus ik zou iedereen aanraden te gaan dansen,’ zegt Ger.

Nieuwe locatie

Het was zeker even slikken toen Ger en Alice Mittelmeijer hun geliefde en vrijstaande dansschool annex woning aan de Acacialaan, waar ze zich in 1989 vestigden, enige tijd terug verkochten. Maar het was een aanbod dat ze nauwelijks konden weigeren. Op de plek worden nu 28 appartementen gebouwd met de toepasselijke naam Rumba Residence. ‘We hadden ons nooit gerealiseerd dat het perceel zo groot was,’ zegt Ger. ‘Dat zagen we eigenlijk pas toen alles gesloopt was.’

Een enigszins vergelijkbare locatie vinden voor de dansschool leek een schier onmogelijke opgave, maar dat lukte verrassend snel: het werd namelijk de plek waar ook dansschool De Bruijn-Bonel is gevestigd, boven restaurant Fussia aan de Dr. Willem Dreesweg 1. ‘We delen nu gezamenlijk de dansvloer. De Bruijn Bonel is net als Mittelmeijer een gerenommeerde dansschool met rijke historie. Als ik de Amsterdamse tijd meereken (Wout, Sandmann) bestaat onze dansschool 85 jaar. Nog 15 jaar en we zijn Koninklijk, ik kijk er naar uit,’ lacht Ger.

Gezelligheid

Ger en Alice namen een groot deel van de zeer imposante geluid- en lichtapparatuur (een grote hobby van Ger) en andere inventaris mee vanuit de Acacialaan, waardoor de nieuwe locatie van Mittelmeijer weer gezelligheid uitstraalt. ‘Onze dansschool staat bekend om gezelligheid dus dat wilden we ook
hier terugbrengen,’ zegt Alice. Ze geeft sinds de verhuizing weer volop les en het aanbod van Mittelmeijer is nog steeds zeer gevarieerd voor beginners en gevorderden, jong of oud.

Bij Mittelmeijer kan je uitstekend terecht voor Latin & Ballroom, Salsa, Ballet, Streetdance, Modern/Jazz en natuurlijk ook de bekende Zumba Fitness-lessen. Ook kan je, als je kennis wilt maken met de gezelligste dansschool van Amstelveen, altijd proeflessen of een introductiecursus (4 lessen voor slechts 30 euro) volgen. ‘En als je het dansen na een tijdje weer wilt oppakken ben je van harte welkom. Dansen is echt iets wat je echt samen doet, dat maakt het niet alleen leuk maar ook waardevol.’

Dansschool Mittelmeijer
Dr. Willem Dreesweg 1
(boven restaurant Fussia)
1185 VA Amstelveen
Telefoon: 06 22 36 79 02
info@mittelmeijer.nl
www.mittelmeijer.nl

Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 72, oktober 2022


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.