GL-raadsleden Ilika Polderman (l) en Cheimaa Aouni (r). [Beeld: Katja Mali Fotografie]

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

'Afgelopen commissievergadering stonden opnieuw verschillende projecten ter uitbreiding en verbetering van de onderwijsgebouwen op de agenda van de gemeenteraad,'meldt de partij in een persbericht.

'Elk jaar staan dergelijke onderwijsgebouwen op de agenda van de raad, om hiermee in te spelen op het groeiende aantal leerlingen in Amstelveen en om de kwaliteit van de huidige schoolgebouwen te verbeteren. De verwachting is dat er nog verschillende grote projecten aan gaan komen. Het huidige bouwproces vraagt veel tijd, inspanning en geld', aldus GroenLinks.

Verduurzamen schoolgebouwen

'In het verleden heeft GroenLinks al vaker gepleit voor het verduurzamen van de nieuwe schoolgebouwen', aldus raadslid Ilika Polderman. 'Dit bleek telkens niet haalbaar. Nu komen we met een voorstel om deze wens werkelijkheid te maken. Door modulair bouwen kan op een duurzame manier een schoolgebouw makkelijk inspelen op de groei en krimp van het aantal leerlingen'. 

Modulair bouwen

'Modulair bouwen kan je vergelijken met het in en uit elkaar halen van Lego stenen, legt raadslid Cheimaa Aouni uit. 'Het bouwen gaat een stuk sneller en bovendien veel duurzamer. De onderdelen worden in de fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Als de lokalen niet meer nodig zijn kunnen de onderdelen gedemonteerd worden en op een andere locatie weer worden gebruikt. Deze circulaire manier van bouwen zorgt ervoor dat alle grondstoffen, producten en goederen oneindig hergebruikt kunnen worden.'

Modulaire schoolgebouwen zijn wat GroenLinks betreft een mooi fysiek voorbeeld van de duurzame ambities van Amstelveen.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.