GL-raadsleden Ilika Polderman (l) en Cheimaa Aouni (r). [Beeld: Katja Mali Fotografie]

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

'Afgelopen commissievergadering stonden opnieuw verschillende projecten ter uitbreiding en verbetering van de onderwijsgebouwen op de agenda van de gemeenteraad,'meldt de partij in een persbericht.

'Elk jaar staan dergelijke onderwijsgebouwen op de agenda van de raad, om hiermee in te spelen op het groeiende aantal leerlingen in Amstelveen en om de kwaliteit van de huidige schoolgebouwen te verbeteren. De verwachting is dat er nog verschillende grote projecten aan gaan komen. Het huidige bouwproces vraagt veel tijd, inspanning en geld', aldus GroenLinks.

Verduurzamen schoolgebouwen

'In het verleden heeft GroenLinks al vaker gepleit voor het verduurzamen van de nieuwe schoolgebouwen', aldus raadslid Ilika Polderman. 'Dit bleek telkens niet haalbaar. Nu komen we met een voorstel om deze wens werkelijkheid te maken. Door modulair bouwen kan op een duurzame manier een schoolgebouw makkelijk inspelen op de groei en krimp van het aantal leerlingen'. 

Modulair bouwen

'Modulair bouwen kan je vergelijken met het in en uit elkaar halen van Lego stenen, legt raadslid Cheimaa Aouni uit. 'Het bouwen gaat een stuk sneller en bovendien veel duurzamer. De onderdelen worden in de fabriek gemaakt en op locatie in elkaar gezet. Als de lokalen niet meer nodig zijn kunnen de onderdelen gedemonteerd worden en op een andere locatie weer worden gebruikt. Deze circulaire manier van bouwen zorgt ervoor dat alle grondstoffen, producten en goederen oneindig hergebruikt kunnen worden.'

Modulaire schoolgebouwen zijn wat GroenLinks betreft een mooi fysiek voorbeeld van de duurzame ambities van Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.