Carrol Buenting tijdens een van haar online lessen

Moed zakt Buenting in de sneakers, maar sportschool blijft strijdbaar

Amstelveen - Voor de Amstelveense Sportschool Buenting kwam gisterenavond de boodschap van premier Mark Rutte, dat sportscholen tot 1 september niet open mogen, hard aan. 'De moed zakte ons in de sneakers', meldt Carrol Buenting op Facebook. Ze blijft desondanks strijdbaar en blijft knokken om oplossingen te vinden.

Het zag er gisteren aanvankelijk hoopvol uit nadat her en der berichten uitlekte dat sportscholen mogelijk weer beperkt open mochten, maar de boodschap pakte anders uit: tot 1 september moeten de deuren dichtblijven.

Goed voorbereid
Carrol Buenting liet gisteren na de kabinetsboodschap op Facebook weten dat ze graag iedereen die de beslissingen neemt in Den Haag graag zou willen uitnodigen om te zien hoe goed Buenting voorbereid is op een heropening. 'Alles ruim opgesteld, genoeg hygiënische maatregelen een nieuwe app waarmee je alleen op een tijdslot kan komen trainen, goede looproutes! Bij topdrukte maximaal 30 personen in onze zaak van 750m2. Wat hadden wij meer kunnen doen?', vraagt Buenting zich af.

Vierkante meters
Buenting begrijpt niet goed waarom bij sportscholen en de versoepeling bij andere sectoren niet naar het aantal vierkante meters wordt gekeken, maar alleen naar een maximum aantal personen van 30.: 'Als wij 30 personen met een tijdslot per uur kwijt kunnen is dat 25m2 per persoon.'

Verder knokken
'Tot 1 september moeten we dus weer verder knokken en misschien mogen we iets eerder open. Maar precies dat woord 'misschien' zorgt dat wij al 8 weken slecht slapen constant op ons tenen lopen', aldus Buenting op Facebook.

Oplossing
Buenting, dat onder andere online-lessen geeft, wil na het weekend met een alternatief plan komen, maar moet daarmee ook met gemeente Amstelveen in overleg. 'Zoals altijd doen wij keihard onze best om voor iedereen een oplossing te vinden.' 

De sportschool bedankt in ieder geval alle leden en Amstelveners voor de steun in de afgelopen periode. 'We komen vast met originele nieuwe ideeën, maar gun ons even tijd om dit goed op te zetten', zegt Carrol. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:16

College van B en W wil nu twee lokale omroepen in Amstelveen

Amstelveen - De soap rond de lokale omroep in Amstelveen is nog niet voorbij. Daags nadat het Commissariaat voor de Media RTVA opnieuw aanwees als lokale publieke media-instelling tot augustus 2024, meldt het College van B en W nu heil te zien in twee lokale omroepen.

Advertorial Gezondheid & welzijn gisteren 15:16

Een gezond idee voor Amstelveen?

Amstelveen - Met een zorgverzekering van Zorg en Zekerheid draag jij bij aan een gezondere gemeente. Heb jij ook een gezond idee voor Amstelveen? Laat het ons weten en maak kans op een financiële bijdrage.