Vliegtuig boven Kronenburg

Mogelijk doorbraak voor nieuwe studentenwoningen in Kronenburg

Amstelveen - Volgens de GGD Amsterdam is het zeer onwaarschijnlijk dat studenten ernstige en blijvende gezondheidsschade oplopen als gevolg van vliegtuiggeluid in Kronenburg. Amstelveen hoopt dat dat voor een doorbraak kan zorgen in relatie tot de bouw van nieuwe studentenwoningen in het gebied.

Eerder zette het ministerie van Infrastructuur nog een streep door de gezamenlijke plannen voor studentenwoningbouw in het gebied. Reden waren volgens het ministerie de gezondheidsrisico’s.

Goed nieuws

Wethouder Schiphol Herbert Raat: “Dit is goed nieuws voor al die jonge mensen die op zoek zijn naar een plek voor zichzelf. Het GGD advies toont aan dat de risico’s zo klein zijn dat het belang van wonen hier op de eerste plaats komt. Collega van Ruimtelijke Ontwikkeling Floor Gordon gaat de komende tijd aan de slag om te plannen verder te brengen.”

Advies huisvesting studenten Kronenburg

De gemeente heeft de bezwaren van het ministerie aan de GGD voorgelegd. In het nieuwe advies van de GGD staat dat studenten behoren tot de minst gevoelige groep als het gaat om geluidhinder. Door hun jonge leeftijd ervaren studenten minder hinder dan andere groepen mensen en is de kans dat ze gezondheidsklachten ontwikkelen extreem klein. Daarbij is ook van belang dat studenten relatief kort op Kronenburg zullen wonen. Na hun studie moeten zij er immers weer weg.

Uitbreiding studentencampus Uilenstede

De gemeente Amstelveen zet al langer in op de uitbreiding van studentencampus Uilenstede op Kronenburg. De kantorenlocatie kampt met structurele leegstand en is volgens het college uitermate geschikt voor  transformatie naar studentenhuisvesting door de ligging naast de bestaande campus in de nabijheid van de VU. Het college wordt daarin gesteund door de MRA, provincie Noord-Holland en gemeente Amsterdam. Ook zij zien unieke kansen om hier het grote tekort aan studentenhuisvesting op een hoogwaardige wijze in te lopen en een nieuw gebied te creëren in aansluiting op de campus van de VU en de Zuidas.

Gemeenteraad

Ook de Amstelveense gemeenteraad maakt zich hard voor uitbreiding via de unaniem aangenomen motie Uitbreiding campus Uilenstede.


Meer nieuws

112 vandaag 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen

Amstelveen - De politie heeft delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse in de omgeving van busstation. Onduidelijk is nog wat er aan de hand is.

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.