Jaap Maars

Mogelijk verkeersoverlast door Lentemarathon

AMSTELVEEN - Zoals bekend is het komende zondag tijd voor de tweede editie van de AmstelveenZ Lentemarathon. Dit zou voor wat verkeersoverlast kunnen zorgen.

Tijdens de tweede editie van AmstelveenZ Lentemarathon lopen ongeveer 1500 lopers door Amstelveen. Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de hele marathon en de estafettemarathon.

De lopers gaan vanaf de atletiekbaan van AV Startbaan naar de Amstel, lopen vervolgens naar het zuiden tot bijna bij Uithoorn, gaan dan weer noordwaarts door de Bovenkerkerpolder naar de Nesserlaan en naar het Amsterdamse Bos. Zij verlaten het bos bij de Karselaan en lopen door Randwijk naar de Kalfjeslaan en verder door de Middelpolder naar het Stadsplein.

Finish

Op het Stadsplein zullen de eerste lopers rond 12.30 uur arriveren. De lopers van de halve marathon lopen vooral door Middenhoven, gaan vervolgens het bos in en lopen dan vanaf de Karselaan dezelfde route als de lopers van de hele marathon. De finish van de halve marathon wordt rond 13.30 uur verwacht. Alle lopers moeten vóór 15.30 uur binnen zijn. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Op enkele plaatsen zal de AmstelveenZ Lentemarathon zorgen voor enige overlast. De gemeente Amstelveen meldt op zijn website dat de organisatie verkeersregelaars zal inzetten op de punten waar lopers fietsers en automobilisten kunnen tegenkomen. Op de kruising van Keizer Karelweg met de Bella Donna en de Laan Walcheren zal worden gewerkt met de zogenoemde 30/30 aanpak. Steeds 30 seconden lang worden lopers tegengehouden en kan het verkeer een halve minuut doorstromen  en vice versa. De verwachting is dat het hier vanaf het middaguur tot ongeveer 14.15 uur druk zal zijn.

Drukte

Ook de kruising van de Amsterdamseweg met de Karselaan wordt vanaf het middaguur tot ongeveer 14.15 uur ook veel drukte verwacht. Automobilisten wordt geadviseerd om de Keizer Karelweg en de Amsterdamseweg in de vroege middaguren zoveel mogelijk te mijden en voor het noord-zuidverkeer gebruik te maken van de Beneluxbaan.


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek gisteren 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer 29 mei 2020 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.