Jaap Maars

Mogelijk verkeersoverlast door Lentemarathon

AMSTELVEEN - Zoals bekend is het komende zondag tijd voor de tweede editie van de AmstelveenZ Lentemarathon. Dit zou voor wat verkeersoverlast kunnen zorgen.

Tijdens de tweede editie van AmstelveenZ Lentemarathon lopen ongeveer 1500 lopers door Amstelveen. Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de hele marathon en de estafettemarathon.

De lopers gaan vanaf de atletiekbaan van AV Startbaan naar de Amstel, lopen vervolgens naar het zuiden tot bijna bij Uithoorn, gaan dan weer noordwaarts door de Bovenkerkerpolder naar de Nesserlaan en naar het Amsterdamse Bos. Zij verlaten het bos bij de Karselaan en lopen door Randwijk naar de Kalfjeslaan en verder door de Middelpolder naar het Stadsplein.

Finish

Op het Stadsplein zullen de eerste lopers rond 12.30 uur arriveren. De lopers van de halve marathon lopen vooral door Middenhoven, gaan vervolgens het bos in en lopen dan vanaf de Karselaan dezelfde route als de lopers van de hele marathon. De finish van de halve marathon wordt rond 13.30 uur verwacht. Alle lopers moeten vóór 15.30 uur binnen zijn. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Op enkele plaatsen zal de AmstelveenZ Lentemarathon zorgen voor enige overlast. De gemeente Amstelveen meldt op zijn website dat de organisatie verkeersregelaars zal inzetten op de punten waar lopers fietsers en automobilisten kunnen tegenkomen. Op de kruising van Keizer Karelweg met de Bella Donna en de Laan Walcheren zal worden gewerkt met de zogenoemde 30/30 aanpak. Steeds 30 seconden lang worden lopers tegengehouden en kan het verkeer een halve minuut doorstromen  en vice versa. De verwachting is dat het hier vanaf het middaguur tot ongeveer 14.15 uur druk zal zijn.

Drukte

Ook de kruising van de Amsterdamseweg met de Karselaan wordt vanaf het middaguur tot ongeveer 14.15 uur ook veel drukte verwacht. Automobilisten wordt geadviseerd om de Keizer Karelweg en de Amsterdamseweg in de vroege middaguren zoveel mogelijk te mijden en voor het noord-zuidverkeer gebruik te maken van de Beneluxbaan.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.