Davey Photography, Davey Baas
112

Motorrijder na achtervolging klemgereden en gearresteerd op Beneluxbaan

Amstelveen - Een motorrijder die het allerminst nauw nam met de verkeersregels is vrijdag aan het begin van de avond na een achtervolging door de politie klemgereden op de Beneluxbaan in Amstelveen en direct in de boeien geslagen.

De motorrijder viel op doordat hij een surveillerende polite-auto rechts inhaalde op de Bovenkerkerweg in Amstelveen.

De politie wilde de motorrijder daarop tot stoppen dwingen, maar de bestuurder probeerde te ontkomen door vanaf de Bovenkerkerweg Middenhoven in te vluchten: de motorrijder ging via de bussluis aan Poortwachter de wijk in, waardoor de politewagen niet langer kon volgen.

Andere eenheden waren echter al gealarmeerd en andere agenten zagen de motorduivel al snel aan de andere kant van Middenhoven door rood rijden. Bij de kruising Poortwachter/Beneluxbaan reed de vluchtende motorrijder door rood om met hoge snelheid via de Beneluxbaan richting Amstelveen Centrum te rijden.

De motorrijder had echter de politie met loeiende sirenes achter zich aan. Bij de Beneluxbaan-afslag aan de Ouderkerkerlaan moest de motorrijder zich gewonnen geven: hij werd klemgereden en direct in de boeien geslagen. De man is naar het politiebureau overgebracht; de sportieve motor waarop hij reed is in beslag genomen.

112_motorrijder_dpdb_beneluxbaan2.jpg
De afslag bij de Ouderkerkerlaan werd afgezet bij de arrestatie van de motorrijder. (Foto's: Davey Photography, Davey Baas)


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.