Museum Cobra viert Queer&Pride met talk van journalist Tatjana Almuli en kunstenaar Diana Blok

Amstelveen - In aanloop naar Queer & Pride Amsterdam organiseert Museum Cobra vrijdag 26 juli de artist talk ‘I Challenge you to love me’. Schrijver en journaliste Tatjana Almuli, bekend van onder meer de online VPRO serie Dikke vette leugens, gaat in gesprek met kunstenaar Diana Blok over belangrijke thema’s in haar werk, zoals seksuele identiteit, vrouwenrechten en genderongelijkheid. 

Taboes

Rode draad in Almuli’s werk is het doorbreken van stigma’s en het bespreekbaar maken van thema’s die taboe zijn. Ze bevraagt onderwerpen waar schaamte en ongemak omheen hangt of die veelal eenzijdig worden belicht, zoals meer ruimte innemen als vrouw, heersende schoonheidsidealen en de obsessie rondom uiterlijk überhaupt, stigma’s en vooroordelen rondom dik zijn, maar ook bijvoorbeeld rondom queer zijn.   

Actuele onderwerpen

Ook voor Blok bestaan geen vastomlijnde esthetische principes, geen oordelen over seksuele voorkeur, gender, geloof of huidskleur. Blok sneed met haar portretten van vrijgevochten vrouwen, transpersonen en homo’s al decennia geleden onderwerpen aan die ook nu nog heel actueel zijn. De opgelegde esthetiek en de dominantie van het westerse schoonheidsideaal is een thema dat zowel in het werk van Blok als ook in dat van Almuli regelmatig aan bod komt. 

Programma:
19.00 – 19.30u Gelegenheid om de tentoonstelling te bekijken
19.30 – 20.15u Tatjana Almuli in gesprek met Diana Blok
20.15 – 20.30u Q&A
20.30 – 21.00u Afsluitende borrel

Wanneer: vrijdag 26 juli
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Waar: Museum Cobra
Prijs: 10 euro inclusief museumentree en een drankje

Aanmelden kan via de website van het museum.


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.