Museum JAN winnaar zonnepanelenactie Rabobank Amstel en Vecht

Amstelveen - Museum JAN in het Oude Dorp van Amstelveen is uitgeroepen tot één van de drie winnaars van de actie ‘Verduurzamen van maatschappelijke gebouwen’ in de regio Amstelveen van de Rabobank Amstel en Vecht.

Als coöperatieve bank wil de Rabobank klanten helpen om te verduurzamen. Leden van de Rabobank Amstel en Vecht konden hun stem uitbrengen op maatschappelijke gebouwen in de regio, waarbij Museum JAN op de meeste stemmen kon rekenen.

Op 20 april overhandigden Ugur Pekdemir (directeur Rabobank Amstel en Vecht) en Bas Zwart (lid ledenraad RabobankAmstel en Vecht) een cheque voor een bijdrage van 50 procent van het aanschafbedrag van zonnenpanelen (max. € 21.000,00).

cheque duurzaam JAN van der Togt.jpg
De overhandigde cheque

Marieke Uildriks, directeur Museum JAN, nam deze met plezier in ontvangst: Wij zijn onze bedrijfspartner Rabobank Amstel en Vecht zeer dankbaar voor het mogelijk’maken van deze waardevolle investering. Museum JAN wil graag verduurzamen en het plaatsen van zonnepanelen van SolarNRG op het dak, is een fantastische stap. Natuurlijk willen we alle mensen die op Museum JAN hebben gestemd heel hartelijk bedanken. Mede dankzij hen maakt het museum zich op voor een groene toekomst.’

Andere 2 winnaars

Stichting Forteiland Pampus en de Weesper Tennisclub kunnen waren de andere twee winnaars: ook zij kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. 

Directeur Ugur Pekdemir, ging niet alleen langs bij Museum JAN, maar ook bij de andere winnende partijen: 'Stichtingen en verenigingen maken een buurt leefbaar en dragen bij aan het woongeluk van iedereen. Het is van groot belang dat we juist ook deze gebouwen klaar maken voor de toekomst. Met deze zonnepanelen helpen we maatschappelijke organisaties hun energierekening te verlagen.'

Meer Hulp 

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben 6000 Rabobankleden hun stem uitgebracht. De winnende gebouwen krijgen tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.