AmstelveenZ

Museum JAN wordt nieuwe naam museum Jan van der Togt

Amstelveen - Het Amstelveense museum Jan van der Togt in het Oude Dorp gaat vanaf januari 2020 verder onder de naam Museum JAN.

De nieuwe naam sluit volgens directeur Marieke Uildriks aan op de wens om meer bezoekers te verwelkomen: daarvoor is in de visie van het museum een meer aansprekende naam van belang.

Museum JAN
 
'De huidige naam (Jan van der Togt) vergt bij nieuwe bezoekers de nodige uitleg', meldt het museum op haar website, die ook vernieuwd gaat worden. Uildriks legt uit met de nieuwe naam niet voorbij te gaan aan de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het museum: 'JAN verwijst nog steeds naar Jan van der Togt. Maar JAN verwijst ook nog naar iemand anders, namelijk Jan Verschoor. Hij is mede-oprichter en oud-directeur van het museum en is nog altijd nauw betrokken.'
 
Oorsprong
 
'Terwijl we ons opmaken voor de toekomst met een frisse naam, gaan we niet voorbij aan onze unieke oorsprong: Jan & Jan stonden aan de wieg van dit museum.' Jan Verschoor was jarenlang directeur en is zelfs woonachtig ‘in’ het museumgebouw. Daarnaast is hij kunstenaar en maakt zijn werk onderdeel uit van de vaste collectie.

Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.