Heleen van Ketwich-Verschuur

Museumdirecteur stapt over naar Sportbedrijf Amstelveen

AMSTELVEEN - Heleen van Ketwich Verschuur, thans directeur van Museum Jan van der Togt, wordt de nieuwe directeur van Sportbedrijf Amstelveen. Ze vertrekt eind mei bij het museum en neemt per 1 september 2018 het stokje over van interim-Sportbedrijfdirecteur Peter Verdaasdonk.

Van Ketwich-Verschuur was sinds maart 2016 directeur van het museum in het Oude Dorp van Amstelveen, waar zij destijds Jan Verschoor opvolgde.

Goed overleg

Het sportbedrijf meldt in een persbericht: 'In goed overleg met Raad van Toezicht, management en ondernemingsraad van het Sportbedrijf, en op basis van een zorgvuldig ontwikkelde profielschets zijn alle betrokkenen ervan overtuigd, dat Heleen van Ketwich Verschuur in deze functie succesvol zal verder bouwen aan het Sportbedrijf en de rol van sport en bewegen in het Amstelveense.'

Hart voor sport

‘Heleen van Ketwich Verschuur heeft naast een hart voor sport, een warm hart voor de stad Amstelveen. Ze hanteert een participatieve en coachende stijl van leidinggeven en heeft een ruime ervaring opgebouwd in het werken in het publiek – private speelveld, het nemen van initiatieven, en het verkennen en ontwikkelen van commerciële kansen. Kortom: een ondernemende en sterk gedreven teamspeler die graag samenwerkt en in gezamenlijkheid tot resultaat komt.’

Sporen verdiend

‘Na haar sporen verdiend te hebben in diverse managementrollen in Nieuwe Kerk en Hermitage en als directeur van het Museum Jan van der Togt, en in nevenfuncties zoals bijvoorbeeld het lidmaatschap van de Raad van Commissarissen van Amsterdam Arena BV, is zij uiterst gemotiveerd om samen met de collega’s van het Sportbedrijf en alle stakeholders te bouwen aan een duurzame, gezonde toekomst. Een toekomst waarin de meerwaarde van sport en bewegen voor de gehele samenleving verder wordt ontwikkeld en uitgebouwd, zodat deze voor steeds meer mensen, in steeds meer passende vormen, toegankelijk zullen worden en zo zullen bijdragen aan een duurzaam gezondere samenleving.' 

Verdaasdonk begeleidde samen met het team collega’s van het Sportbedrijf en in nauw overleg met de Gemeente Amstelveen de recente herstructurering van het Sportbedrijf.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.