Mysterieus kunstwerk bij rotonde Amsterdamseweg

Mysterieus kunstwerk bij rotonde Amsterdamseweg Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - Bij de officiële opening van de nieuwe rotonde Keizer Karelweg-Amsterdamseweg is gisteren door wethouder Rob Ellermeijer een mysterieus kunstwerk onthuld. Dit gebeurde onder toeziend oog van bewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente.

Het kunstwerk – genaamd Roger – werd ontdekt bij de sloop van het oude pand Aemstelle, iets verderop aan de Amsterdamseweg. De maker is vooralsnog onbekend. Ellermeijer noemde het beeld het weeskind van de kunst in Amstelveen en deed een oproep aan de “ouder” om zich bij de gemeente te melden. Het kunstwerk bevindt zich in goed gezelschap op de Keizer Karelweg, waar nu een serie beelden staat vanaf de nieuwe rotonde tot aan het Cobra Museum.

Doorstroming

De nieuwe rotonde werd afgelopen zomer aangelegd. “Het verbetert  de doorstroming van verkeer en zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers met voorrang kunnen oversteken”, zegt Ellermeijer vandaag in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Dit bevordert de verkeersveiligheid. Ook de kruising Keizer Karelweg-Groen van Prinstererlaan is omgebouwd naar een normale rotonde. Volgend jaar werken we aan het Keizer Karelplein en het kruispunt Keizer Karelweg-Lindenlaan-Kastanjelaan.”

Tegelijk met het aanleggen van de nieuwe rotonde heeft de gemeente ook de kruising Amsterdamseweg-Graaf Florislaan vernieuwd. De bushalte gaat nu over in een apart opstelvlak met een eigen verkeerslicht voor bussen. Hierdoor kunnen bussen met prioriteit de halte verlaten en zonder in te voegen het kruispunt over.

Warmtebeelden

De nieuwe verkeerslichten bij deze kruising zijn voorzien van slimme technologie, energiezuinige LED-lampen, observatiecamera’s en een uitgebreid detectieveld inclusief camera’s op basis van warmtebeelden. Zo kan de verkeersafwikkeling optimaal worden gestuurd.


Reacties