Gemeente Amstelveen

Mysterieus kunstwerk bij rotonde Amsterdamseweg

Amstelveen - Bij de officiële opening van de nieuwe rotonde Keizer Karelweg-Amsterdamseweg is gisteren door wethouder Rob Ellermeijer een mysterieus kunstwerk onthuld. Dit gebeurde onder toeziend oog van bewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente.

Het kunstwerk – genaamd Roger – werd ontdekt bij de sloop van het oude pand Aemstelle, iets verderop aan de Amsterdamseweg. De maker is vooralsnog onbekend. Ellermeijer noemde het beeld het weeskind van de kunst in Amstelveen en deed een oproep aan de “ouder” om zich bij de gemeente te melden. Het kunstwerk bevindt zich in goed gezelschap op de Keizer Karelweg, waar nu een serie beelden staat vanaf de nieuwe rotonde tot aan het Cobra Museum.

Doorstroming

De nieuwe rotonde werd afgelopen zomer aangelegd. “Het verbetert  de doorstroming van verkeer en zorgt ervoor dat fietsers en voetgangers met voorrang kunnen oversteken”, zegt Ellermeijer vandaag in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Dit bevordert de verkeersveiligheid. Ook de kruising Keizer Karelweg-Groen van Prinstererlaan is omgebouwd naar een normale rotonde. Volgend jaar werken we aan het Keizer Karelplein en het kruispunt Keizer Karelweg-Lindenlaan-Kastanjelaan.”

Tegelijk met het aanleggen van de nieuwe rotonde heeft de gemeente ook de kruising Amsterdamseweg-Graaf Florislaan vernieuwd. De bushalte gaat nu over in een apart opstelvlak met een eigen verkeerslicht voor bussen. Hierdoor kunnen bussen met prioriteit de halte verlaten en zonder in te voegen het kruispunt over.

Warmtebeelden

De nieuwe verkeerslichten bij deze kruising zijn voorzien van slimme technologie, energiezuinige LED-lampen, observatiecamera’s en een uitgebreid detectieveld inclusief camera’s op basis van warmtebeelden. Zo kan de verkeersafwikkeling optimaal worden gestuurd.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur vandaag 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns gisteren 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.