De N201 tussen het aan te leggen traject van de Uithoornlijn

N201 gaat weekend lang dicht voor aanleg nieuw viaduct

Amstelveen / Uithoorn -  De provinciale weg N201 zal van vrijdagavond 18 november 20.00 uur tot en met maandagochtend 21 november 05.00 uur afgesloten zijn voor al het verkeer op het wegdeel tussen de N521 (Zijdelweg) en de N231 (Legmeerdijk). 

Tijdens dit weekend vinden er werkzaamheden plaats voor de aanleg van de Uithoornlijn (Amsteltram / Lijn 25). Weggebruikers krijgen te maken met omleidingen.

Bouw viaduct over N201

Al ruim een jaar werkt Dura Vermeer in opdracht van de Vervoerregio Amsterdam aan de aanleg van de Uithoornlijn: een nieuwe tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en het centrum van Uithoorn. Vanaf de zomer van 2024 rijdt de tram volgens dienstregeling en steekt de N201 over middels een viaduct. Op dit moment is het viaduct in aanbouw: van vrijdagavond 18 november tot en met maandagochtend 21 november hijst de aannemer de betonnen liggers voor het viaduct met drie grote hijskranen op zijn plek boven de N201.

Veiligheid

Vanwege de veiligheid van weggebruikers is de N201 gedurende het weekend volledig afgesloten tussen de N521 (Zijdelweg) en N231 (Legmeerdijk). Weggebruikers volgen de omleiding via de A2, de A9 en de N232.

Klik op het kaartje voor groot formaat

Afsluiting_N201_uitgezoomd_uithoornlijn.jpg

Weggebruikers die in Uithoorn moeten zijn, of vanuit Uithoorn komen, maken gebruik van de N196 (Koningin Maximalaan). Houdt rekening met extra reistijd door werkzaamheden op de Zijdelweg in Uithoorn.

Klik op het kaartje voor groot formaat

Afsluiting_N201[1].jpg

Uitkijklocatie

Op zaterdag 19 november van 8.00-12.00 uur staat er een tribune naast de N201, vanwaar de werkzaamheden te volgen zijn (vrije inloop). Geïnteresseerden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn. Het bouwterrein is toegankelijk via de Randweg in Uithoorn (per fiets en te voet, er is geen parkeerruimte). Via een webcam zijn de werkzaamheden ook het hele weekend live te volgen.

Meer informatie: volg de werkzaamheden

Voor geïnteresseerden is er een uitkijklocatie ingericht op zaterdagochtend 19 november, online is meekijken via een webcam mogelijk. Meer informatie over de omleidingen, werkzaamheden en de webcam is te vinden op www.uithoornlijn.nl/n201 Op www.uithoornlijn.nl is meer informatie te vinden over de aanleg van de tram. Het project is ook te volgen via de BouwApp en Facebook. Bij slechte weersomstandigheden worden de hijswerkzaamheden uitgesteld naar het volgende weekend (25-28 november), dit wordt via de website en BouwApp gecommuniceerd. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Flinke opstopping Beneluxbaan door pechgeval op 1-baansdeel

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen Noord is woensdagmiddag een flinke opstopping ontstaan omdat de bestuurder van een personenwagen pech kreeg op het 1-baansdeel tussen Zonnestein en Uilenstede.

Algemeen gisteren 14:52

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Algemeen gisteren 14:03

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.