De N522 (rood) met links Amstelveen en rechts Ouderkerk.(Luchtfoto Provincie NH)

N522 (Ouderkerk-Amstelveen) aantal dagen dicht voor doorgaand verkeer

Amstelveen - De provinciale weg N522 (tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost) wordt tussen woensdagavond 7 juni en maandagochtend 12 juni afgesloten voor doorgaand verkeer, wegens werkzaamheden aan de nieuwe brugverbinding over de rivier De Amstel.

De afsluiting van de N522 geldt tussen de Burgemeester Boersweg in Amstelveen en de Jacob van Ruisdaelweg in Ouderkerk aan de Amstel, van woensdagavond 7 juni (20.00 uur) tot en met maandagochtend 12 juni (06.00 uur).

Zoals bekend is hier in opdracht van provincie Noord-Holland de afgelopen jaren de voormalige Brug Ouderkerk vervangen voor  twee nieuwe bruggen. Voordat de nieuwe bruggen definitief in gebruik kunnen worden genomen, moeten alle hoofd- en aansluitende wegen en fietspaden rondom de brug worden voorzien van een extra asfaltlaag, markering en de definitieve verlichting.

Wel busverkeer mogelijk*

Met de afsluiting is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer over de brug mogelijk. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Nood- en hulpdiensten en lijnbussen kunnen wel langs de werkzaamheden rijden. *Alleen van 7 tot en met 9 juni rijden er geen bussen tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Tot 02.00 uur wordt er dan een pendelbus ingezet.  

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tot vrijdagavond 9 juni van het fietspad langs de N522 gebruik maken en de Brug Ouderkerk oversteken. Van vrijdagavond 9 juni tot en met maandagochtend 12 juni (06.00 uur) is het fietspad langs de provinciale weg N522 afgesloten. (Brom)fietsers worden met gele bebording omgeleid. Zij steken de Amstel over via een pontonbrug.  

Stremming Amstel: geen doorvaart hoge schepen

Sinds half mei tot 20 juni wordt de Brug Ouderkerk niet bediend en is er geen doorvaart mogelijk voor schepen hoger dan 2,90 meter. Vanwege de plaatsing van een pontonbrug in de Amstel, is de Amstel ter hoogte van de Brug Ouderkerk gestremd van vrijdag 9 juni (20.00 uur) tot en met maandag 12 juni (05.00 uur) voor al het scheepvaartverkeer.

Verkeer 12 juni welkom

Vanaf 12 juni (06.00 uur) kan al het verkeer op de N522 tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost gebruik maken van de nieuwe Brug Ouderkerk. De aannemer werkt tussen 12 en 30 juni dan alleen nog  aan een aantal aansluitende wegen rondom de Brug Ouderkerk. In het najaar wordt het gebied rondom de brug voorzien van bomen en beplanting.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie Brug Ouderkerk (BOK) uitgevoerd.

Meer infomatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden. 

 

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 17:49

Rijksweg A9 bij Amstelveen vrijdagavond eerder dicht vanwege verwachte harde wind

Amstelveen - Rijkswaterstaat is genoodzaakt om de A9 bij Amstelveen - in de richting van Utrecht/Almere - vanavond (vrijdag 14 juni) eerder af te sluiten dan aanvankelijk gepland. De snelweg gaat om 20.00 uur op slot in plaats van 23.00 uur, omdat er stevige wind wordt verwacht die de geplande werkzaamheden kunnen dwarsbomen.

Kunst & Cultuur gisteren 14:00

Topvioliste Anne Bazen stond in halve finale Prinses Christina Concours

Amstelveen - De Amstelveense violiste Anne Bazen (16) was zes jaar oud toen ze voor het eerst viool speelde. Naar eigen zeggen heeft ze het instrument tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten. In april stond ze in de halve finale van het Prinses Christina Concours, een toonaangevende klassieke muziekwedstrijd voor jonge talenten tussen de 12 en 19 jaar.

Algemeen gisteren 12:07

Groep Amstelveense ouderen heeft onvoldoende geld om goed te eten

Amstelveen - In Amstelveen is een groep ouderen die niet genoeg geld heeft om goed te eten. Onder deze ouderen bestaat daarover veel schaamte. Ook blijkt dat de ouderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, het vervoer naar de Voedselbank als probleem ervaren.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

T.A.T. Nature: kom tot rust in het Mind Emptiness Center

Amstelveen / Ouderkerk aan de Amstel - Onder de rook van Amsterdam vind je aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren. Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen.