Naam 'Poeloever' komt terug als Amstelveense straatnaam

Naam 'Poeloever' komt terug als Amstelveense straatnaam Foto: De ingang van het voormalige buitenzwembad Poeloever [Beeldbank Gemeente Amstelveen]

Amstelveen – Poeloever is een markante naam in Amstelveen: het was jarenlang de naam van het geliefde buitenzwembad aan de poel.

Binnenkort keert de naam Poeloever terug als straatnaam. De naam is vergeven aan één van de twee straten in het luxe woningbouwproject Wonen aan de Poel dat momenteel wordt gebouwd aan de Oostelijke Poeloever. De straat Poeloever komt parallel te liggen aan de Handweg.

De bewoners van de dertien te bouwen Poelvilla’s (op de plek van het voormalige tuincentrum Konijnenburg) komen zodoende straks aan de straat Poeloever te wonen. 

De andere nieuwe straatnaam in het project wordt Handweghof: dat wordt de straat (ofwel hofje) waar een appartementencomplex zal verrijzen op de plek van de Handwegkerk, met ingang aan de Handweg.

Overigens blijkt één van de villa's aan de nieuwe straat Poeloever, nog voordat deze gebouwd is, opnieuw op de markt gekomen met een vraagprijs van 2,3 miljoen euro.


Reacties