Pixabay.com

Nacht van de nacht: in het donker het bos in voordat de klok weer terug gaat

Amstelveen - Aan het eind van deze maand gaat de klok weer een uur achteruit. De avond ervoor (30 oktober) staat het Amsterdamse bos in het teken van de Nacht van de Nacht.

Het doel van de campagne Nacht van de Nacht is om Nederland weer wat donkerder en duurzamer te krijgen. Op honderden plekken doven gemeenten, bedrijven en huishoudens dan hun lichten en worden evenementen georganiseerd in het donker.

Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement dat wordt gesteund door Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht (de nacht voordat de wintertijd ingaat) worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.

De bosorganisatie biedt inwoners de mogelijkheid om met een boswachter in het donker het bos in te trekken: om 19.00 uur is er een ronde voor gezinnen en om 21.00 uur voor volwassenen. 

Aanmelden

Het startpunt is de grote (en donkere) parkeerplaats bij de Geitenboerderij aan de Nieuwe Meerlaan 3 in Amstelveen. De kosten bedragen 5 euro per persoon, contant te voldoen. Aanmelden voor de Nacht van de Nacht in het Amsterdamse bos kan telefonisch (020-25178400  of per e-mail: boswinkel@amsterdam.nl

 


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.