Schaakbord

Nationale Sportweek van start: dit weekeinde Denksportdag & Poeldag in Amstelveen

Amstelveen - De Nationale Sportweek in Amstelveen is vanmorgen van start gegaan. Kinderen van Amstelveense basisscholen deden mee aan de 10@10 Challenge. Zaterdag 16 september staat in het teken van een Denksportdag in het Oude Dorp en zondag 17 september wordt de Poeldag - met tal van (water-)sporten op en rond De Poel - georganiseerd.

Basisschoolkinderen ontdekten vamorgen tijdens de !0@10 Challenge om klokslag 10.00 uur  in 10 minuten 10 verschillende sporten. Dit met behulp van een video waarin Team NL-sporters beweegoefeningen voordoen, die de kinderen vervolgens meedoen.

AmstelveenSport-Nationale-Sportweek-van-start.jpg

De Amstelveense JOGG-regisseur Sven Kuit ging vanmorgen langs bij Amsteltaal en sportte daar samen met de kinderen van klas de Gele Tulpen. 'Dit gaan we vaker doen, 10 minuten bewegen is een goed begin van de dag,' aldus de kinderen en de juf.

Denksportdag
De officiële opening van de Nationale Sportweek in Amstelveen is morgen om 12 uur tijdens een Denksportdag in het Oude Dorp. Wethouder Sport Herbert Raat plaatst de openingszet in het groot schaakbord op het plein en opent daarmee de 10-daagse sportweek, waarin sport en bewegen extra veel aandacht krijgen.

Poeldag en Amstelveen On Wheels
Kennis maken met diverse vormen van bewegen en ontdekken waar je een boost van krijgt, daar gaat het om. Bij diverse Amstelveense sportverenigingen kun je meedoen met lessen en AmstelveenSport organiseert naast de Denksportdag in het Oude Dorp, de Poeldag op en om de Poel en Amstelveen On Wheels op het Stadsplein. Doe mee en ontdek het enorme sportaanbod in Amstelveen.

Overzicht activiteiten
Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden in de agenda op de website van de Nationale Sportweek in Amstelveen: sportweek.amstelveensport.nl Kom kijken, luisteren, laat je inspireren en doe vooral mee aan de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek in Amstelveen van 15 t/m 24 september.  Meedoen is gratis.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.