VLN Nieuws

Natte intocht in Amstelveen, Sinterklaas onder paraplu

Amstelveen - De weergoden hielpen dit jaar niet bepaald mee bij de ontvangst van Sinterklaas in Amstelveen. Ondanks de regenachtige omstandigheden, al vanaf de start van de intocht, was het zaterdagochtend toch nog behoorlijk druk langs de route en keken tal van kinderen uit naar de Goedheiligman, die dit jaar veelal was verscholen onder een grote roodgele paraplu.

De weersomstandigheden weerhielden de Pieten in de stoet er niet van om er een groot feest van te maken, met dit jaar veel muziek.

sinterklaas intoicht amstelveen 2023.jpg
Sint passeert de Van der Hooplaan

Uiteraard was het door de regen wel wat minder druk dan andere jaren, maar dat mocht de pret niet drukken.

sint2.jpg
Sinterklaas zwaait erop los.

De intocht voerde van Amstelveen Zuid via het Oude Dorp naar het Stadshart, waar de Sint werd ontvangen door de burgemeester en de kinderburgemeester.

intocjht5.jpg
Veel paraplu's langs de route van de bonte stoet.

intocht sinterklaas amstelveen 2023 vln nieuws.jpg
Sinterklaas in opperbeste stemming ondanks de regen (Foto: VLN Nieuws)

Op het Stadsplein waren er de hele ochtend diverse optredens en ook was de intocht daar te volgen via een groot scherm.

sin4t.jpg
Het Stadsplein rond 11.00 uur.

piet ernst jan stadsplein.jpg
Gezelligheid op het Stadsplein met de beste presentatiepiet van Amstelveen (Foto: VLN Nieuws)

sint stadspolein.jpg
Sinterklaas - zonder paraplu - op het Stadsplein om honderden handjes te schudden, gevolgd door burgemeester Poppens die de Sint samen met de kinderburgemeester welkom heette bij aankomst in het stadscentrum (Foto's: VLN Nieuws)
sin t piet kinderburgemeester.jpg


Meer nieuws

Kunst & Cultuur 17 mei 2024 11:59

Schouwburg Amstelveen: voorverkoop seizoen 2024/2025 op 25 mei van start

Amstelveen - Schouwburg Amstelveen start de online voorverkoop voor het seizoen 2024-2025 op zaterdag 25 mei om 10.00 uur. Op het programma staan ruim 250 voorstellingen vol bekende cabaretnamen, vrolijk jeugdtheater, toptoneel, adembenemende dans en grote musicals.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 17 mei 2024 11:28

Historische route van 13km langs Groenelaan, Waardhuizen, Nes

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is weer een nieuwe historische route rijker. Het is inmiddels de vierde historische route in de gemeente. Deze route combineert de rust en natuur van de Bovenkerkerpolder met het dorpse karakter van Nes en het meer stedelijke landschap van Groenelaan en Waardhuizen; de route voert grotendeels door de polder en langs rivier de Amstel.

112 17 mei 2024 09:49

Zware aanrijding op kruising Legmeerdijk/N201

Amstelveen / Aalsmeer - Op de kruising van de Legmeerdijk met de N201 heeft donderdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Twee auto's botsten op elkaar met veel schade tot gevolg.

Verkeer & Vervoer 16 mei 2024 15:53

Brug Ouderkerk na aanpassingen weer volledig in gebruik: ook voor scheepvaart

Amstelveen / Ouderkerk - Na diverse aanpassingen en na meerdere testen, kan Brug Ouderkerk weer volledig bediend worden. Het wegverkeer kon op 14 mei al gebruik maken van de brug na de laatste storing, vandaag (donderdag 16 mei) is ook de stremming voor scheepvaart hoger dan 2.90 meter opgeheven.