Nauwelijks animo voor 'groene daken' in Amstelveen

Amstelveen - Amstelveners hebben nauwelijks animo getoond om met subsidie een groen dak op hun woning of bedrijf te realiseren.

Medio 2016 werd 2 ton gereserveerd voor de subsidieregeling. Nu, bijna drie jaar later is pas tien procent van het subsidebedrag verstrekt. Sinds de start van de regeling zijn er pas 40 aanvragen ingediend.

De matige resultaten van de subsidieregeling hebben het college van B en W doen besluiten de subisdieregeling aantrekkelijker te maken voor inwoners en bedrijven. Aan de nieuwe regeling, die nu 'groen op gebouwen' gaat heten, worden nu ook groene gevels en verticale tuinen toegevoegd.

Bovendien worden de subsidebedragen per m2 groen dak (of gevel) fors verhoogd.

Het subsidiebedrag voor een Basis Groen Dak gaat van 30,- per m2 naar 50 euro per m2. Een Groen Dak Plus gaat van 50 euro per m2 naar 60 euro per vierkante meter. Voor een groene gevel en een verticale tuin wordt respectievelijk 30 euro per m2 en 50 euro per m2 verstrekt. 

De subsidie wordt straks verstrekt voor maximaal 50 procent van de daadwerkelijk gemaakte kosten (dit was 30 procent). Alle bestaande gebouwen komen in aanmerking voor de regeling. Vanaf 1 mei gaat er een nieuwe gemeentelijke wepagina live en kan men een aanvraag doen voor een subsidie 'groen op gebouwen'. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.