Gemeente Amstelveen

Nederlandse nationaliteit voor winnaar gouden medaille

AMSTELVEEN – Na het behalen van een gouden medaille op de Paralympische spelen in 2016 is een lang gekoesterde wens van de in Amstelveen woonachtige Daniel Abraham Gebru in vervulling gaan. Hij kreeg gisteren de Nederlandse nationaliteit.

Daniel liet zich na een naturalisatie ceremonie in het Amstelveense raadhuis fotograferen met loco-burgemeester Maaike Veeningen in de raadszaal.

Daniel won met enig fortuin zijn gouden medialle. De twee koplopers kwamen vlak voor de finish ten val, waarop hij het goud bemachtigde.  


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Flinke opstopping Beneluxbaan door pechgeval op 1-baansdeel

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen Noord is woensdagmiddag een flinke opstopping ontstaan omdat de bestuurder van een personenwagen pech kreeg op het 1-baansdeel tussen Zonnestein en Uilenstede.

Algemeen gisteren 14:52

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Algemeen gisteren 14:03

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.