KNLTB

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Technisch Directeur Jacco Eltingh: "De Nationale Kampioenschappen zijn een belangrijk toernooi, omdat het spelers de mogelijkheid geeft om dichtbij huis wedstrijdritme op te doen voor het nieuwe tennisseizoen, want eind december vertrekt een groot gedeelte richting Australië. Voor alle tennisfans is dit evenement een unieke kans om Nederlands beste spelers van dichtbij in actie te zien. Het belooft een mooie week te worden met veel beleving op en naast de baan”.

Nationaal Tennis Centrum Amstelveen

De afgelopen jaren is het Nationaal Tennis Centrum dé plek waar het NK Tennis wordt gespeeld en daar ben ik blij mee. Het is een mooie en fijne locatie, want alle faciliteiten zijn aanwezig en de samenwerking is goed. Voor veel spelers is het ook een vertrouwde plek, want een groot gedeelte van de spelers traint hier regelmatig” aldus Eltingh.

NTC Amstelveen - Tennisbanen gravel (2).jpg
Foto: KNLTB

Frans Poel, manager NTC Amstelveen: "NTC Amstelveen is met trots gastheer van de NK (rolstoel)Tennis. Een speciale week waarin wij alle toppers van dichtbij kunnen aanschouwen. Samen met de KNLTB gaan wij er een mooie week van maken. De unieke combinatie van recreatie- en topsport komt deze week extra op het NTC naar voren: recreatieve spelers helpen en ondersteunen als vrijwilligers, ballenkinderen komen van o.a. Tennisvereniging de Kegel en de topspelers die hier dagelijks trainen strijden deze week om de nationale titels".

Deelnemersveld

Tijdens de NK Tennis nemen Nederlandse topspelers en speelsters het tegen elkaar op. In het enkelspel bij de mannen verdedigt Nederlands beste tennisser Botic van de Zandschulp zijn titel. Hij won vorig jaar in de finale van Gijs Brouwer. Van de Zandschulp is in sterk gezelschap van Tallon Griekspoor, Jesper de Jong, Robin Haase, Guy den Ouden en Alec Dekkers. Bij de dames voert winnares van vorig jaar Suzan Lamens de lijst aan.
NK tennis 2022.jpg
Foto: KNLTB

Robin Haase komt ook in het dubbelspel in actie samen met partner Matwé Middelkoop. Voormalig toptennisser Thiemo de Bakker dubbelt samen met aanstormend jeugdtalent Thijs Boogaard.

Ook de nationale top van het rolstoeltennis strijkt neer in Amstelveen. Met Paralympisch kampioen Diede de Groot en medaillewinnaars Aniek van Koot en Maikel Scheffers is het speelveld voorzien van spelers op het hoogste internationale niveau.

HK211217-696 Diede de Groot.jpg
Foto: KNLTB

Kom en beleef het beste tennis van dichtbij tijdens de NK in Amstelveen

Het kwalificatietoernooi is op zondag 11 en maandag 12 december. Het hoofdtoernooi start op dinsdag 13 december. De finales van dubbelspel (en enkelspel rolstoeltennis) worden gespeeld op zaterdag 17 december. De finales van het enkelspel zijn op zondag 18 december.

Tickets

Van maandag tot en met donderdag zijn de wedstrijden gratis toegankelijk voor publiek. Voor vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier tickets kopen. Er zijn ook rolstoelplekken beschikbaar. Kids tot en met 12 jaar hebben de hele week gratis toegang, maar hebben voor het finaleweekend wel een toegangsticket nodig (te verkrijgen via ticketshop, klik hier).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.