Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 9 tot en met 17 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis.

Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Gijs Brouwer, Jesper de Jong, Suzan Lamens en rolstoeltennissers Ruben Spaargaren en Diede de Groot. Kom en beleef het beste tennis van dichtbij tijdens de NK in Amstelveen.

Eer

Technisch Directeur Jacco Eltingh: 'De Nationale Kampioenschappen zijn een belangrijk toernooi, omdat er gespeeld wordt om het winnen van de nationale titels. Het is voor spelers een eer om te kunnen zeggen dat je een Nederlands Kampioen bent geworden.'

Eltingh vervolgt: 'Daarnaast is december vaak het einde van een trainingsperiode. De Nationale Kampioenschappen geven spelers  de mogelijkheid om dichtbij huis wedstrijdritme op te doen, want eind december vertrekt een groot gedeelte richting Australië of elders. Voor alle tennisfans is dit evenement een unieke kans om Nederlands beste spelers van dichtbij in actie te zien. Het belooft een mooie week te worden met veel beleving op en naast de baan,' zegt Eltingh.

'De afgelopen jaren is het Nationaal Tennis Centrum dé plek waar het NK Tennis wordt gespeeld en daar ben ik blij mee. Het is een mooie en fijne locatie, want alle faciliteiten zijn aanwezig en de samenwerking is goed. Voor veel spelers is het ook een vertrouwde plek, want een groot gedeelte van de spelers traint hier regelmatig,'aldus Eltingh.

Trots

Frans Poel, manager NTC Amstelveen: 'NTC Amstelveen is met trots gastheer van de NK (rolstoel)Tennis. Een speciale week waarin wij alle toppers van dichtbij kunnen aanschouwen. Samen met de KNLTB gaan wij er een mooie week van maken. De unieke combinatie van recreatie- en topsport op het NTC komt deze week extra naar voren: recreatieve spelers helpen en ondersteunen als vrijwilligers, ballenkinderen komen van onder andere Tennisvereniging de Kegel en de topspelers die hier dagelijks trainen strijden deze week om de nationale titels.'

Deelnemersveld

Tijdens de NK Tennis nemen Nederlandse topspelers en speelsters het tegen elkaar op. In het enkelspel bij de mannen gaan o.a. Gijs Brouwer, Jesper de Jong en Guy den Ouden de strijd met elkaar aan om te bepalen wie zich dit jaar Nederlands Kampioen mag noemen.  Bij de dames voert winnares van vorig jaar Suzan Lamens de lijst aan, gevolgd door onder andere Jasmijn Grimbrère, Bibiane Schoofs en Isis van den Broek.

Ook de nationale top van het rolstoeltennis strijkt neer in Amstelveen. Met Grand Slam winnaars Diede de Groot, Aniek van Koot en Maikel Scheffers en Europees Kampioen Ruben Spaargaren is het speelveld voorzien van spelers op het hoogste internationale niveau.

Kom en beleef het beste tennis van dichtbij tijdens de NK in Amstelveen! 

Het kwalificatietoernooi is op zaterdag 9 en zondag 10 december. Het hoofdtoernooi start op maandag 11 december. De finales van dubbelspel (en enkelspel rolstoeltennis) worden gespeeld op zaterdag 16 december. De finales van het enkelspel zijn op zondag 17 december.

Van maandag tot en met donderdag zijn de wedstrijden gratis toegankelijk voor publiek. Voor vrijdag, zaterdag en zondag kun je hier tickets kopen. Er zijn ook rolstoelplekken beschikbaar. Kids tot en met 12 jaar hebben de hele week gratis toegang, maar hebben voor het finaleweekend wel een toegangsticket nodig (te verkrijgen via ticketshop).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.