VTF

Nep-agenten plunderen bankrekening van ouderen in Amstelveen & Amsterdam via babbeltruc

Amstelveen - In een tijdsbestek van drie maanden tijd zijn vier vrouwen uit Amsterdam en Amstelveen, variërend in de leeftijd van 86 tot 93 jaar, slachtoffer geworden van criminelen die zich via een babbeltruc voordoen als nep-agenten.   

De slachtoffers werden stuk voor stuk opgebeld door personen die aangaven bij de politie te werken. De zogenaamde politiemedewerker vertelt de ouderen daarbij dat hun bankrekening of bankpas voorkomt in een politieonderzoek.

Nep-bankmedewerker

De nep-politieman verbindt het nietsvermoedende slachtoffer vervolgens door met een zogenaamde bankmedewerker, om zo bankgegevens te achterhalen, waaronder de pincode. Vervolgens wordt een koerier langs de woning gestuurd, om de bankpas op te halen. Zodra de bankpassen zijn opgehaald, worden de bankpassen gebruikt om voor duizenden euro’s aan contant geld op te nemen én om sloffen sigaretten te kopen.

Mogelijk verband en aanhouding

Vanwege de vergelijkbare werkwijze, en de overeenkomsten in de diverse signalementen, denkt de politie dat de vier zaken in verband met elkaar staan De inspanningen van het onderzoeksteam hebben reeds geleid tot de aanhouding van een 29-jarige verdachte uit Amsterdam. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij deze zaak. Welke rol hij precies heeft gespeeld, in nog onduidelijk. Het onderzoek gaat dan ook onverminderd verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Beelden en signalementen verdachten

Het onderzoeksteam heeft beelden en signalementen van vijf verdachten gedeeld, die met de gestolen bankpassen geld opnemen of betalen in met name Amsterdam West. De beelden zijn te zien op de website van de politie (klik hier).


Meer nieuws

112 vandaag 12:30

Bekende inbrekerstruc weer in opmars in Amstelveen: takjes tegen de deur

Amstelveen - Een bekende inbrekerstruc is weer in opmars in Amstelveen nu de vakantieperiode is aangebroken. Om erachter te komen of bewoners al dan niet op vakantie zijn, plaatsen inbrekers takjes tegen een deur. Als de takjes langere tijd op hun plaats blijven is het voor inbrekers vaak reden om toe te slaan.  

112 gisteren 10:18

Nachtelijke schuurbrand in Aalsmeer vermoedelijk door gloeiende BBQ-kolen

Aalsmeer - In de Karperstraat in Aalsmeer is afgelopen nacht een bewoner gewond geraakt door een schuurbrand die vermoedelijk is ontstaan door gloeiende restanten houtskool van een barbeque. De brandweer attendeert naar aanleiding van het incident mensen op het belang van veilig barbecuën.