AmstelveenZ

Nep-gemeentemedewerkers actief in Amstelveen: trap er niet in

Amstelveen - Na criminelen die zich uitgeven voor (thuis-)zorgmedewerker of monteur (waterlekkage) om woningen binnen te dringen, is in Amstelveen weer een nieuwe babbeltruc gesignaleerd: nep-gemeentemedewerkers die aanbellen en zeggen dat ze namens gemeente Amstelveen een security check komen uitvoeren.

De politie stelt de afgelopen periode meerdere meldingen te hebben gekregen van inwoners die 'medewerkers van de gemeente' aan de deur hadden die de woning kwamen controleren.

De politie waarschuwt dat het ook hier om een babbeltruc gaat, waarbij dieven de woning proberen binnen te komen om goederen te stelen.

In Amstelveen zijn met name oudere bewoners met regelmaat slachtoffer van babbeltrucs.  De politie blijft waarschuwen voor de babbeltrucs, die veel leed veroorzaken bij slachtoffers en verzoekt 112 te bellen bij het vermoeden van een babbeltruc. 'We willen heel graag weten wie dit zijn en wat ze precies doen', meldt de politie op Facebook.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.