Kluisjescontrole op Amstelveense scholen vanmorgen
112

Nep-vuurwapens aangetroffen bij grote kluisjescontrole op Amstelveense scholen

Amstelveen - Bij een grootschalige kluisjescontrole op de vier Amstelveense scholen voor Voortgezet Onderwijs (HWC, KKC, Amstelveen College en Panta Rhei) heeft de politie vanmorgen drie nep-vuurwapens en een mes aangetroffen. 

Tijdens de controle werden alle kluisjes gecontroleerd. 

nepwapen kluisjescontrole.jpg
Een van de aangetroffen nep-vuurwapens 

Wijkagent Jan Pieter Koopmans was betrokken bij de controle, die gericht was op onder andere (nep-)wapens en vuurwerk. Hoewel er geen echte vuurwapens of (illegaal) vuurwerk werd aangetroffen, vindt hij de vondst van de nep-wapens en het mes ernstig.

'Het is levensgevaarlijk om een nep-wapen bij je te hebben en/of het te laten zien of er mee te dreigen. Een dergelijk wapen is zeker van afstand - of als het donker is - moeilijk van echt te onderscheiden en dat kan hele gevaarlijke situaties in de hand werken. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelt de politie altijd alsof het om een echt vuurwapen gaat, met alle gevolgen van dien.'

Koopmans laat weten de politie de komende tijd vaker kluisjescontroles gaat uitvoeren.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.