Davey Photography, Davey Baas

Nepagenten slaan weer toe in Westwijk

Amstelveen - Opnieuw zijn criminelen die zich voordoen als agenten erin geslaagd een bewoner via een babbeltruc te beroven van sieraden.

De criminelen hadden het niet voor het eerst voorzien op een oudere bewoner van de Bertha von Suttnerlaan. Ze hingen een verhaal op dat ze namens de politie waardevolle sieraden in veiligheid kwamen brengen omdat die mogelijk gestolen zouden worden. De nepagenten gingen er vervolgens met de sieraden vandoor.

Het is een bekende oplichterstruc waar al meerdere keren voor gewaarschuwd is. Diverse (oudere) bewoners in onder andere Westwijk zijn al slachtoffer geworden van de criminelen die zeer vetrrouwd overkomen en dus nog steeds slachtoffers weten te maken.

De (echte) politie heet het slachtoffer opgevangen en een aangifte opgenomen. 'Dit soort zaken raken ons altijd nog,' meldt de politie op social media. De politie waarschuwt opnieuw voor babbeltrucs en vraagt vooral ook familieleden om hun ouders of grootouders te waarschuwen voor de vele vormen van oplichterij aan de deur.

Naast nepagenten zijn ook geregeld nepostbezorgers en nepmonteurs actief. Ze hebben het vaak voorzien op oudere bewoners.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.