Davey Photography, Davey Baas

Nepagenten slaan weer toe in Westwijk

Amstelveen - Opnieuw zijn criminelen die zich voordoen als agenten erin geslaagd een bewoner via een babbeltruc te beroven van sieraden.

De criminelen hadden het niet voor het eerst voorzien op een oudere bewoner van de Bertha von Suttnerlaan. Ze hingen een verhaal op dat ze namens de politie waardevolle sieraden in veiligheid kwamen brengen omdat die mogelijk gestolen zouden worden. De nepagenten gingen er vervolgens met de sieraden vandoor.

Het is een bekende oplichterstruc waar al meerdere keren voor gewaarschuwd is. Diverse (oudere) bewoners in onder andere Westwijk zijn al slachtoffer geworden van de criminelen die zeer vetrrouwd overkomen en dus nog steeds slachtoffers weten te maken.

De (echte) politie heet het slachtoffer opgevangen en een aangifte opgenomen. 'Dit soort zaken raken ons altijd nog,' meldt de politie op social media. De politie waarschuwt opnieuw voor babbeltrucs en vraagt vooral ook familieleden om hun ouders of grootouders te waarschuwen voor de vele vormen van oplichterij aan de deur.

Naast nepagenten zijn ook geregeld nepostbezorgers en nepmonteurs actief. Ze hebben het vaak voorzien op oudere bewoners.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.