Net opgeknapt speelbad Lucas van Leydenweg dicht vanwege vandalisme; andere kinderbadjes open

Amstelveen - Het weerbericht laat zien dat het de komende twee weken tussen de 20 en 24 graden is. Met deze warme dagen in het vooruitzicht zijn de speelbadjes in Amstelveen weer geopend voor het nodige waterplezier. Het net opgeknapte badje aan de Lucas van Leydenweg kan vanwege vandalisme niet open.

In het speelbad is een kinderwagen in brand gestoken. Dit moet hersteld worden voordat het badje weer open kan. Het badje was net opgeknapt en geschilderd.

kinderbadje schade vandalisme.png

De andere badjes zijn vandaag open. De gemeente probeert de speelbadjes te vullen met water bij warm weer. Door de regen die voorspeld is, houden ze de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten. Bij slecht weer worden de badjes gesloten.

Het seizoen voor de openbare badjes in de gemeente Amstelveen loopt tot 1 september, tenzij de zomerse dagen langer aanhouden. De badjes worden bij een weersverwachting van warmer dan 21 graden en rustig zonnig weer, tussen 8.00 uur en 12.00 uur gevuld met water en worden vanaf 18.00 uur weer geleegd.  

De gemeente kan van de genoemde openingstijden afwijken. Bij (kans op) onweer worden de badjes uit veiligheidsoverwegingen bijvoorbeeld niet met water gevuld.

Schermopname (55).png

Amstelveen had vroeger meer speelbadjes, maar die zijn in de loop der jaren wegbezuinigd. De Amstelveense speelbadjes zijn gelegen aan:

  • Patrimonium, Broersepark
  • Elsrijk, Lucas van Leydenweg
  • Groenelaan, Alpen Rondweg
  • Keizer Karelpark, Lindenlaan
  • Middenhoven, Park Middenhoven
  • Westwijk, Duin en Kruidberg

Ook de speelbaden in het Amsterdamse bos zijn geopend.

Meer info: Speelplaatsen en speelbadjes (amstelveen.nl)


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.