Marijke Roskam (KiKa) toonde zich enorm dankbaar met de cheque die zij ontving uit handen van Stadshart-manager Ben Verheijen

Niet aan te slepen mini-Zwijntje levert KiKa cheque op van 3200 euro

Amstelveen - De verkoop van de tweede serie speciale 3D-minibeeldjes van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje heeft KiKa een cheque opgeleverd van 3200 euro. Stadshart-manager Ben Verheijen overhandigde de cheque gisteren bij het echte beeld aan Marijke Roskam van KiKa, die ontzettend verheugd was met de schenking.

De exclusieve minibeeldjes konden in juli gekocht worden en er was een ongelooflijke run op het beeldje. Het was de tweede keer dat de beeldjes in de verkoop gingen, na een eerste verkoopserie in 2019. De vraag naar de tweede serie was zo enorm dat de beeldjes in recordtijd waren uitverkocht.

mini_Zwijntje.jpg

KiKa dankbaar

Marijke Roskam van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) is de kopers van het mini-beeldje dankbaar en toonde zich enorm blij met de cheque, zeker in deze tijden. ‘Veel van onze acties hebben geen doorgang kunnen vinden door de corona-crisis. We oragnsieren altijd veel sportieve evenementen om geld in te zamelen en veel daarvan zijn gecancelled, dus we hebben donaties echt meer dan nodig. De kinderen in het ziekenhuis hebben het bovendien enorm zwaar, met minder bezoek door de coronacrisis, dus elke vorm van steun is welkom. We zijn het Stadshart, de winkeliers en de kopers van het beeldje enorm dankbaar voor deze gulle gift, die wel heel goed kunnen gebruiken.’

Emoties

Het verkoopsucces van het minibeeldje (3D-geprint en met de hand afgewerkt) verraste Ben Verheijen opnieuw. ‘We wisten dat Amstelveners gek zijn op Het Zwijntje. Sommige gegadigden meldden zich al uren voor de verkoopstart. Het Zwijntje maakt veel emoties los bij Amstelveners.’

Derde serie

Het Stadshart heeft inmiddels een derde serie mini-beeldjes in voorbereiding, gezien de grote belangstelling en honderden verzoeken. Het (echte) Zwijntje, een beeld van kunstenaar Karl Pelgrom, is onlosmakelijk met Amstelveen en het Stadshart verbonden. Vroeger stond het beeld op Plein ’60 voor de HEMA – en vandaag de dag staat het nog steeds op dezelfde plek, maar het beeld maakte de afgelopen jaren wel diverse omzwervingen, destijds tot onvrede van Amstelveners. ‘We zijn blij dat het echte beeld nu alweer een tijd in het Binnenhof staat op z’n vertrouwde plek,’ zegt Ben Verheijen.


Meer nieuws

112 vandaag 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn vandaag 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen gisteren 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen gisteren 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.