Davey Photography, Davey Baas

Niet verwacht: toch rondjes schaatsen op landijsbaan Amstelveen

Amstelveen - Hoewel door de slechte staat van de landijsbaan de kans niet groot was, worden er inmiddels toch rondjes geschaatst op de ijsbaan bij De Poel.

Schaatsvereniging De Poelster besloot een klein laagje water in de lekke ijsbaan te zetten, zodat er geen stroming zou ontstaan in de hoop dat de baan alsnog voldoende zou bevriezen. Dat werkte, na een paar nachtjes vorst heeft een aantal fanatiekelingen vandaag de ijzers ondergebonden. 

Nog niet geschikt voor groepen

Dat de baan beschaatst wordt wil niet zeggen dat het ijs op de hele baan betrouwbaar is, met name in het midden is het ijs nog te dun voor meerdere schaatsers bij elkaar. Komende nacht verwacht De Poelster dat de ijsbaan voldoende aangroei gaat krijgen.

Op eigen risico

De schaatsvereniging waarschuwt ook dat schaatsen beperkt kan en dat gebruik geheel voor eigen risico is: 'De ijsbaan beschouwen we als een ondergelopen landje, en we zullen geen onderhoud en toezicht uitvoeren,' zo meldt de Poelster.

Klik op de Play Button voor een kort fragment:

Beeld: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.