Archief (VTF)

Niet voor het eerst: aangehouden maaltijdbezorger op bromfiets heeft geen rijbewijs

Amstelveen/Buitenveldert - Maaltijdbezorgers die op brom/of snorfietsen maaltijden bezorgen blijken geregeld rond te rijden zonder rijbewijs. Gisteren werd niet voor het eerst in de regio Amstelveen een maaltijdbezorger aangehouden die niet over een rijbewijs beschikte.

Eem maaltijdbezorger was gisteren op een bromfiets onderweg naar een klant om eten te bezorgen, toen hij werd staande gehouden tijdens een korte verkeerscontrole aan de Buitenveldertselaan. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. 

Meerdere keren

De Amstelveense politie zegt op Twitter zich te herkennen in het beeld dat maaltijdbezorgers op brom-/snorfietsen wel vaker geen rijbewijs hebben: 'We controleren regelmatig en hebben ook al meerdere keren een maaltijdbezorger zonder rijbewijs betrapt.'

Proces verbaal

De maaltijdbezorger kreeg (uiteraard) een proces verbaal - en de klant daardoor een koude maaltijd.

Voor het besturen van een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel is een bromfietsrijbewijs benodigd. Mensen met een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) krijgen het bromfietsrijbewijs (AM) automatisch.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.