Archief (VTF)

Niet voor het eerst: aangehouden maaltijdbezorger op bromfiets heeft geen rijbewijs

Amstelveen/Buitenveldert - Maaltijdbezorgers die op brom/of snorfietsen maaltijden bezorgen blijken geregeld rond te rijden zonder rijbewijs. Gisteren werd niet voor het eerst in de regio Amstelveen een maaltijdbezorger aangehouden die niet over een rijbewijs beschikte.

Eem maaltijdbezorger was gisteren op een bromfiets onderweg naar een klant om eten te bezorgen, toen hij werd staande gehouden tijdens een korte verkeerscontrole aan de Buitenveldertselaan. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. 

Meerdere keren

De Amstelveense politie zegt op Twitter zich te herkennen in het beeld dat maaltijdbezorgers op brom-/snorfietsen wel vaker geen rijbewijs hebben: 'We controleren regelmatig en hebben ook al meerdere keren een maaltijdbezorger zonder rijbewijs betrapt.'

Proces verbaal

De maaltijdbezorger kreeg (uiteraard) een proces verbaal - en de klant daardoor een koude maaltijd.

Voor het besturen van een bromfiets, scooter, speed-pedelec, snorfiets of brommobiel is een bromfietsrijbewijs benodigd. Mensen met een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) krijgen het bromfietsrijbewijs (AM) automatisch.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.