Nieuw Amstelveens hospice Amsteloever hoopt op bouwstart begin 2021

Amstelveen - De organisatie achter het initiatief voor een nieuw Amstelveens hospice (Amsteloever) dat aan de Lindenlaan moet komen hoopt dat begin 2021 een start kan worden gemaakt met de bouw, om begin 2022 de deuren te kunnen openen.

'Ondanks de lastige corona-maanden waarin we ons bevinden, is er hard gewerkt om richting start van de bouw van het Hospice Amsteloever te gaan', zo meldt de organisatie in een nieuwsbrief.

Aan de Lindenlaan tegenover de Montessorischool moet een nieuw Hospice worden gerealiseerd waar straks plaats is voor zes bewoners die in hun laatste levensfase niet thuis kunnen blijven, maar zich in het Hospice toch thuisvoelen, verzekerd van optimale medische zorg, professionele verpleegkundigen en een team van vrijwilligers dat altijd klaar staat.

Er is inmiddels een eerste ontwerp gemaakt door GeOarchitecten en de organisatie is in een vergevorderd overleg met de gemeente voor de goedkeuring van het ontwerp en het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Inmiddels is ook een bouwteamovereenkomst met de Amstelveense aannemer AvoKoenen gesloten en kan na  toestemming door de gemeente worden begonnen.

Huiselijke sfeer

Daarnaast is ook een binnenhuisarchitect (Annekoos Littel) ingeschakeld, die ervoor gaat zorgen dat het een Hospice wordt waarin men zich thuisvoelt. Zowel de architect als de binnenhuisarchitect hebben ruime ervaring met het ontwerpen en inrichten van zorginstellingen.

Het Hospice moet een huiselijke sfeer krijgen met veel privacy, 24/7 bezoekmogelijkheid in de eigen kamer of in de gemeenschappelijke huiskamer, met buitenomgeving. 'Een plaats waar iedere bewoner het leven af kan sluiten op de manier die hij/zij zelf wenst', mledt de organisatie.

Hulp gezocht

Het Hospice Amsteloever is ook op zoek naar hulp in de vorm van vrijwilligers en bestuursleden. Voor meer informatie kan terecht op de website van het Hospice (klik hier).


Meer nieuws

Advertorial Schoolkeuze 2021 vandaag 07:00

Millennium Skills staan centraal op de CSB

Amstelveen/Amsterdam - Onderzoeken, plannen, reflecteren, presenteren; de CSB in Amsterdam Buitenveldert vindt het heel belangrijk om leerlingen goed voor te bereiden op de toekomst. Daarom besteedt deze school veel aandacht aan ‘Millennium Skills’. Sterker nog: de leerlingen hebben op de CSB maar vier reguliere lesdagen. De vijfde dag staat helemaal in het teken van deze Millennium Skills.

112 gisteren 23:02

Amstelveen (23.00 u): stilte heerst, politie blijft paraat

Amstelveen - In Amstelveen is tot 23.00 uur dinsdagavond geen sprake geweest van overlast of rellen. De politie - vanavond met veel manschappen op de been - had de situatie tot die tijd volledig onder controle.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (4)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. In deze vierde aflevering een avondfoto van het Stadsplein in het centrum van Amstelveen.