In het nieuwe boek worden bijzondere ontmoetingen met Johan Cruijff beschreven. (Pro Shots)

Nieuw boek over Johan Cruijff in aantocht

AMSTELVEEN Binnenkort verschijnt het boek ‘Cruijff, 14, bijzondere ontmoetingen met het fenomeen’. In het werk van Vrougje Fikke en de Amstelveense auteur Maarten Bax worden bijna 100 bijzondere ontmoetingen met de in maart 2016 overleden Johan Cruijff gepresenteerd.

Het boek wordt, niet geheel toevallig, op 14 maart om 14.14 uur gepresenteerd bij Borchland op een steenworp afstand van de Johan Cruijff Arena. Eye4Sports meldt vandaag dat de eerste boeken in ontvangst zullen worden genomen door Sjaak Swart en Jean-Marie Pfaff.  

Topsporters

In 'Cruijff, 14, bijzondere ontmoetingen met het fenomeen' vertellen bijna 100 mensen over hun bijzondere ontmoeting met de legendarische nummer 14. Het gaat om ontmoetingen van gewone mensen, topsporters en BN’ers met Cruijff. Zo blijkt in het werk dat onder meer Art Rooijakkers, de Amstelvener Frits Barend, Henk Spaan, Pfaff, Swart, Bennie Wijnstekers en Henk Schiffmacher de wereldberoemde Nederlander hebben ontmoet. De auteurs, Maarten Bax en Vrougje Fikke, zochten stad en land af om de bijzondere  belevenissen op te tekenen.

De in Amstelveen woonachtige Bax is ruim 25 jaar sportjournalist. Hij werkte voor zowel kranten, tijdschriften als de televisie in binnen- en buitenland. De laatste jaren legt Bax zich toe op het schrijven van sportboeken. De geautoriseerde biografieën van de voetbaltweeling Frank & Ronald de Boer en die van Badr Hari zijn de bekendste boeken van Bax.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.