Nieuw clubhuis Sporting Martinus officieel geopend: ode aan vrijwilligers

Amstelveen - Het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging Sporting Martinus, dat sinds de start van het voetbalseizoen 2022/2023 in gebruik is, is inmiddels ook officieel geopend. Het duurzame clubhuis is een schot in de roos gebleken.

'De warme huiskamersfeer met tegelijkertijd de unieke sport-grandcafé ambiance oogst alom bewondering,'meldt de club in een persbericht over de officiële opening afgelopen zaterdag.

Ode aan vrijwilligers

Als representanten van alle vrijwilligers en obligatiehouders van de club knipten voorzitter Rick van Bruggen, vicevoorzitter Ramon Rikken en penningmeester Ritchie Nanninga officieel het lint door, waarmee het geslaagde project dat zo'n zes jaar in beslag nam definitief werd afgerond.

Clubhuis Sporting Martinus.jpg
Het nieuwe clubgebouw.

Bij de officiële openingshandeling waren veel leden, obligatiehouders, sponsors en clubvrijwilligers aanwezig. En natuurlijk waren ook de partijen die aan het nieuwe clubgebouw hebben gewerkt van de partij, zoals Bouwbedrijf De Heemraad, architectenbureau Blackbox en bouwkundig adviesbureau Kasteelheer Groep. Ook de gemeente was van de partij: burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Herbert Raat proostten meer op het nieuwe clubhuis.

Paleisje

Poppens stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: 'Al een paar keer ben ik hier eerder geweest tijdens de bouw en tijdens de kampioenswedstrijd. Toen was de sfeer al fantastisch, ook in de noodkantine. Maar de nieuwe kantine binnenkomen voelt als het betreden van een paleisje. Je voelt de trots van de vrijwilligers en de leden. Na zes jaar ploeteren heeft het eindresultaat alle kenmerken van de kracht van deze vereniging. Binnenkomen bij Sporting Martinus voelt als een warm bad.'

Alles klopt

Ook Blackbox-architecten Mark Westerhuis en Martijn de Groot waren aanwezig met een grote glimlach op ‘t gezicht. Vrijwel vanaf het begin waren ze betrokken bij de realisatie van de Sporting Martinus-droom. Westerhuis: “Vanaf het begin zijn de tekeningen vele malen aangepast. Vaak konden we weer opnieuw beginnen, maar we zijn doorgegaan. Als je dan door het uiteindelijke resultaat loopt is het fantastisch om te zien dat wat je als architectenbureau tot details hebt ontworpen ook zo staat. Door glas aan alle zijden uitzicht op alle velden, de fantastische functionaliteit, het concept van binnen is buiten en andersom, alles klopt en de reacties zijn ook alleen maar positief. We zijn hier heel erg trots op als Architectenbureau Blackbox , samen met alle uitvoerders, die de vele technische uitdagingen goed hebben aangepakt..'


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.