Nieuw clubhuis Sporting Martinus officieel geopend: ode aan vrijwilligers

Amstelveen - Het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging Sporting Martinus, dat sinds de start van het voetbalseizoen 2022/2023 in gebruik is, is inmiddels ook officieel geopend. Het duurzame clubhuis is een schot in de roos gebleken.

'De warme huiskamersfeer met tegelijkertijd de unieke sport-grandcafé ambiance oogst alom bewondering,'meldt de club in een persbericht over de officiële opening afgelopen zaterdag.

Ode aan vrijwilligers

Als representanten van alle vrijwilligers en obligatiehouders van de club knipten voorzitter Rick van Bruggen, vicevoorzitter Ramon Rikken en penningmeester Ritchie Nanninga officieel het lint door, waarmee het geslaagde project dat zo'n zes jaar in beslag nam definitief werd afgerond.

Clubhuis Sporting Martinus.jpg
Het nieuwe clubgebouw.

Bij de officiële openingshandeling waren veel leden, obligatiehouders, sponsors en clubvrijwilligers aanwezig. En natuurlijk waren ook de partijen die aan het nieuwe clubgebouw hebben gewerkt van de partij, zoals Bouwbedrijf De Heemraad, architectenbureau Blackbox en bouwkundig adviesbureau Kasteelheer Groep. Ook de gemeente was van de partij: burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Herbert Raat proostten meer op het nieuwe clubhuis.

Paleisje

Poppens stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: 'Al een paar keer ben ik hier eerder geweest tijdens de bouw en tijdens de kampioenswedstrijd. Toen was de sfeer al fantastisch, ook in de noodkantine. Maar de nieuwe kantine binnenkomen voelt als het betreden van een paleisje. Je voelt de trots van de vrijwilligers en de leden. Na zes jaar ploeteren heeft het eindresultaat alle kenmerken van de kracht van deze vereniging. Binnenkomen bij Sporting Martinus voelt als een warm bad.'

Alles klopt

Ook Blackbox-architecten Mark Westerhuis en Martijn de Groot waren aanwezig met een grote glimlach op ‘t gezicht. Vrijwel vanaf het begin waren ze betrokken bij de realisatie van de Sporting Martinus-droom. Westerhuis: “Vanaf het begin zijn de tekeningen vele malen aangepast. Vaak konden we weer opnieuw beginnen, maar we zijn doorgegaan. Als je dan door het uiteindelijke resultaat loopt is het fantastisch om te zien dat wat je als architectenbureau tot details hebt ontworpen ook zo staat. Door glas aan alle zijden uitzicht op alle velden, de fantastische functionaliteit, het concept van binnen is buiten en andersom, alles klopt en de reacties zijn ook alleen maar positief. We zijn hier heel erg trots op als Architectenbureau Blackbox , samen met alle uitvoerders, die de vele technische uitdagingen goed hebben aangepakt..'


Meer nieuws

Politiek vandaag 10:42

Amstelveen krijgt eigen onderwijsgala op initiatief van D66

Amstelveen - De Amstelveense gemeenteraad heeft gisterenavond met ruime meerderheid een voorstel van D66 aangenomen om op de jaarlijkse Dag van de Leraar een feestelijk evenement, ofwel een onderwijsgala, te organiseren voor al het onderwijspersoneel uit Amstelveen. 

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.