Nieuw clubhuis Sporting Martinus officieel geopend: ode aan vrijwilligers

Amstelveen - Het nieuwe clubhuis van voetbalvereniging Sporting Martinus, dat sinds de start van het voetbalseizoen 2022/2023 in gebruik is, is inmiddels ook officieel geopend. Het duurzame clubhuis is een schot in de roos gebleken.

'De warme huiskamersfeer met tegelijkertijd de unieke sport-grandcafé ambiance oogst alom bewondering,'meldt de club in een persbericht over de officiële opening afgelopen zaterdag.

Ode aan vrijwilligers

Als representanten van alle vrijwilligers en obligatiehouders van de club knipten voorzitter Rick van Bruggen, vicevoorzitter Ramon Rikken en penningmeester Ritchie Nanninga officieel het lint door, waarmee het geslaagde project dat zo'n zes jaar in beslag nam definitief werd afgerond.

Clubhuis Sporting Martinus.jpg
Het nieuwe clubgebouw.

Bij de officiële openingshandeling waren veel leden, obligatiehouders, sponsors en clubvrijwilligers aanwezig. En natuurlijk waren ook de partijen die aan het nieuwe clubgebouw hebben gewerkt van de partij, zoals Bouwbedrijf De Heemraad, architectenbureau Blackbox en bouwkundig adviesbureau Kasteelheer Groep. Ook de gemeente was van de partij: burgemeester Tjapko Poppens en sportwethouder Herbert Raat proostten meer op het nieuwe clubhuis.

Paleisje

Poppens stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: 'Al een paar keer ben ik hier eerder geweest tijdens de bouw en tijdens de kampioenswedstrijd. Toen was de sfeer al fantastisch, ook in de noodkantine. Maar de nieuwe kantine binnenkomen voelt als het betreden van een paleisje. Je voelt de trots van de vrijwilligers en de leden. Na zes jaar ploeteren heeft het eindresultaat alle kenmerken van de kracht van deze vereniging. Binnenkomen bij Sporting Martinus voelt als een warm bad.'

Alles klopt

Ook Blackbox-architecten Mark Westerhuis en Martijn de Groot waren aanwezig met een grote glimlach op ‘t gezicht. Vrijwel vanaf het begin waren ze betrokken bij de realisatie van de Sporting Martinus-droom. Westerhuis: “Vanaf het begin zijn de tekeningen vele malen aangepast. Vaak konden we weer opnieuw beginnen, maar we zijn doorgegaan. Als je dan door het uiteindelijke resultaat loopt is het fantastisch om te zien dat wat je als architectenbureau tot details hebt ontworpen ook zo staat. Door glas aan alle zijden uitzicht op alle velden, de fantastische functionaliteit, het concept van binnen is buiten en andersom, alles klopt en de reacties zijn ook alleen maar positief. We zijn hier heel erg trots op als Architectenbureau Blackbox , samen met alle uitvoerders, die de vele technische uitdagingen goed hebben aangepakt..'


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.

Algemeen gisteren 14:34

Speciale signeersessie Marianne Timmer bij De Wijnschuur

Amstelveen/Nes/Uithoorn - Olympisch kampioen Marianne Timmer komt op zaterdag 9 december 2023 tussen 15.00 en 17.00 uur naar De Wijnschuur in Nes aan de Amstel om haar nieuwe boek 'De Timmerfabriek' te promoten en te signeren.