Wethouder Floor Gordon reikte op 7 oktober de eerste Duurzaamheidspeld uit aan familie Udijana.

Nieuw: de Amstelveense Duurzaamheidsspeld

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen die veel duurzaamheidsmaatregelen treffen aan bijvoorbeeld hun woning of zich aantoonbaar inzetten op het gebied van duurzaamheid worden tegenwoordig beloond met een Amstelveense 'duurzaamheidsspeld'.

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66) reikte op 7 oktober de eerste Duurzaamheidspeld uit aan familie Udijana. Zij verduurzamen stap voor stap hun Amstelveense woning aan de Meidoornlaan en dat is wat de gemeente betreft een speld waard.

Huisrenovatie

De gemeente meldt in een persbericht dat Judha en Mirah Udijana bij renovatie van hun huis rekening hebben gehouden met duurzaamheid: 'Ze willen goed voorbereid zijn op de toekomst en passen hun huis stap voor stap aan. Vloerisolatie met vloerverwarming en zoneregeling, HR++ glas, LED-verlichting en koken op inductie. Om het huis verder te verduurzamen en een steentje bij te dragen aan een beter milieu besloot het echtpaar zonnepanelen te plaatsen. De familie ontving ook een brief van de gemeente over een collectieve isolatieactie. Daar doen ze aan mee'.

Ontzorging

Mirah Udijana: 'De collectieve acties van de gemeente voor isolatie en voor zonnepanelen zorgen ervoor dat het nemen van duurzaamheidsmaatregelen laagdrempelig wordt. In de wirwar van aanbieders maakt de gemeente al een keuze voor een goede aanbieder. Dat ontzorgt bewoners.'

Zonnetje

Wethouder Gordon vindt het goed om te zien dat bewoners zelf een bijdrage leveren aan duurzaamheid. 'Denk aan isolatie en zonnepanelen. De gemeente helpt bewoners met collectieve acties, dat geeft vaak net dat extra zetje. Deze familie merkt het effect van hun maatregelen. De cv-ketel staat op 50 graden ingesteld en ze hebben meer comfort en een lager gasverbruik. Ze betaalden eerst 80 euro per maand aan elektriciteit en krijgen nu 6 euro per maand terug, zo vertelden ze mij. Graag zet ik voorlopers en ambassadeurs op het vlak van Duurzaamheid in het zonnetje door hen een Duurzaamheidsspeld uit te reiken.'

Denk mee

Alle Amstelveense bewoners en bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor duurzaamheid kunnen vanaf nu door de gemeente beloond worden met een dergelijke duurzaamheidsspeld. Op de website denkmee.amstelveen.nl kunnen Amstelveners meedenken over welke subsidie kan helpen om aan de slag te gaan met verduurzaming. Het is ook mogelijk om te stemmen op ideeën van anderen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.