Bink & Beau, Patisserie Prenger, Vishandel Sier, Alexanderhoeve

Nieuw elan in Winkelcentrum Groenhof

Amstelveen - Winkelcentrum Groenhof staat al jaren te boek als hét boodschappencentrumvan Amstelveen. Met drie supermarkten vervult het winkelcentrum een belangrijke functie, maar die wordt vooral versterkt door een gevarieerd aanbod van lokale detaillisten. Er waait de laatste tijd een frisse wind door het recent volledig gerenoveerde centrum, mede dankzij diverse nieuwe jonge ondernemers die samen met de gevestigde orde nieuw elan in het centrum brengen. 

Bink & Beau Lunch & Zo - Ambachtelijk schepijs nieuwe hit

bink en beau groenhof.jpeg

Bink & Beau Lunch & Zo zit sinds ongeveer een jaar op het middenpleintje van het winkelcentrum en is de ontmoetingsplek voor bezoekers van het centrum. De vriendelijke eigenaresse Nikkie heeft niet alleen het terras opgevrolijkt, maar ook de kaart flink opgefrist. En sinds begin mei zijn de openingstijden uitgebreid. Je kunt bij Bink & Beau genieten van een heerlijk ontbijt of een lunch en ook de koffie is ronduit geweldig.

De tosti’s zijn nauwelijks aan te slepen en ook de vers belegde broodjes doen het meer dan goed. ‘Sinds kort verkopen we ook vers ambachtelijk schepijs,’ zegt Nikkie. En de reacties van klanten op het ijs zijn overweldigend. ‘Dit ijs doet niet onder voor de bekendste ijssalons van Amstelveen,’ zegt een klant in het langslopen over het romige en zachte ijs. Natuurlijk biedt Bink & Beau Lunch & Zo nog veel meer. Vriendelijke service met een lach bijvoorbeeld. Strijk er gerust neer en kies iets lekkers van de kaart!

Patisserie Prenger - Vergeet de appeltaart niet!

prenger groenhof.jpeg

Niet alleen een prachtige nieuwe zaak, maar ook overheerlijke producten. Patisserie Prenger van Steve & Mandy Bouman behoeft natuurlijk nauwelijks introductie. Je wist vast al dat het bij Prenger in mei sloffenmaand is met elke week een andere smaak in de aanbieding! Maar vergeet ook de fabelachtige De Lange-appeltaart niet uit het geliefde Prenger-assortiment. Die vindt mama ongetwijfeld geweldig. En papa en de kinderen ook.

Patisserie Prenger biedt natuurlijk veel meer. De Prenger-tompoucen zijn uitgegroeid tot een Amstelveense begrip en die gaan als warme broodjes over de toonbank .En natuurlijk is Prenger favoriet onder mensen die willen trakteren omdat ze iets te vieren hebben. Het assortiment gebak is namelijk eindeloos lekker. Dus kom gezellig naar de winkel en kies je favoriete lekkers!

Alexanderhoeve - Kaas, noten en zeer verrassende wijnen

alexanderhoeve groenhof.jpeg

Alweer meer dan vijf jaar runt de enthousiaste Michael Veldman samen met zijn vrouw Nancy kaas- en notenwinkel Alexanderhoeve. De winkel heeft een grote schare vaste klanten, mede omdat hier veel meer wordt verkocht dan alleen kaas & noten: geweldige wijnen uit het betere segment bijvoorbeeld, die op ieders goedkeuring kunnen rekenen.

Voor puur Hollandse en smaakvolle buitenlandse kazen ben je hier natuurlijk helemaal aan het goede adres. ‘Veel klanten komen ook voor de kaasfondue-mixen en heerlijke kaasplateaus,’ zegt Michael. Weet je niet zo goed wat je nodig hebt, of welke kaas bij welke wijn past? Michael en zijn medewerkers hebben een grote kennis over de producten en geven altijd perfect advies. Snuffel gerust rond en ontdek ook de vers gebrande noten of misschien wel een heerlijk stukje chocolade... Alexanderhoeve heeft de beste delicatessen.

Vishandel Sier - Visschotels & kant- en klaarmaaltijden

vishandel sier groenhof.jpeg

Circa anderhalf jaar zwaait de jonge en enthousiaste ondernemer Dennis de scepter over vishandel Sier..En hij vaart sindsdien lekker zijn eigen koers, door onder andere het aanbod van verse kant- en klaarmaaltijden flink uit te breiden. En dat heeft succes. De maaltijden vinden gretig aftrek, omdat ze uitzonderlijk smaakvol zijn. Het is een van de nieuwe ontdekkingen in het winkelcentrum (tip: probeer het echt een keer).

Natuurlijk biedt Sier alles wat je van een goede en gerespecteerde viswinkel mag verwachten: een hele serie superverse producten. De visschotels zijn om je vingers bij op te eten, maar ook voor een belegd broodje of een portie heerlijke kibbeling kan je hier natuurlijk terecht. En dan de haring... ze staan er bijna dagelijks voor in de rij. Eén ding is duidelijk: Sier maakt bijzonder goede sier op het winkelcentrum.

Moederdagloterij: trekking loterij vrijdag 12 mei

Winkelcentrum Groenhof houdt in aanloop naar Moederdag (zondag 14 mei) een speciale Moederdagactie. Vanaf maandag 8 mei worden door deelnemende winkeliers een week lang loten uitgedeeld aan bezoekers, die daarmee kans maken op allerlei leuke en lekkere prijzen.

Veel prijzen

Tal van ondernemers hebben prijzen beschikbaar gesteld. De hoofdprijs is een volledig verzorgd ontbijt of lunch voor 2 personen bij Bink & Beau, maar er is natuurlijk nog veel meer te winnen! De trekking van de Moederdag Loterij op winkelcentrum Groenhof is op vrijdag 12 mei bij Bink & Beau. Kom jij ook?

Deze advertorial verscheen eerder in AmstelveenZ Magazine mei 2023, nummer 78.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Flinke opstopping Beneluxbaan door pechgeval op 1-baansdeel

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen Noord is woensdagmiddag een flinke opstopping ontstaan omdat de bestuurder van een personenwagen pech kreeg op het 1-baansdeel tussen Zonnestein en Uilenstede.

Algemeen gisteren 14:52

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Algemeen gisteren 14:03

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.