AmstelveenZ

Nieuw in Amstelveen: telefonisch aanmelden 'bezoekersparkeren'

AMSTELVEEN - Amstelveners die in een gebied wonen waar betaald parkeren met vergunningen geldt, krijgen vanaf 27 november 2017 ook de mogelijkheid om bezoekers/visite telefonisch aan te melden via 'Interactive Voice Respons' (IVR).

Bezoekers of visite aanmelden kon tot op heden alleen via de parkeerautomaat of via internet. Dankzij IVR hoeven bewoners niet meer naar een parkeerautomaat te lopen om bezoekers aan te melden en ook internet is met het telefonisch aanmelden niet meer noodzakelijk.

Eenvoudig
Met IVR kan bezoek telefonisch aan- en af worden gemeld. 'Dat werkt heel eenvoudig,' stelt de gemeente in een persbericht. 'U belt 020-7711538 en voert het bezoekerspasnummer en de bijbehorende pincode in. Na identificatie wordt gecontroleerd of er al een andere parkeeractie actief is. Als dat zo is, wordt gevraagd of u deze wilt stoppen. Als er nog geen parkeeractie actief is, gaat het menu verder en kunt u het kenteken inspreken.'

4 uur 
De begintijd van de reservering gaat direct in, de eindtijd is altijd 4 uur later. Bezoekers die bijvoorbeeld om 11.02 uur worden aangemeld, kunnen geparkeerd blijven staan tot 15.02 uur. Als het bezoek langer blijft dan kan men opnieuw bellen en een nieuwe aanmelding maken..

1 euro
Per vier uur betaalt men 1 euro via een bezoekerspas, voor bewoners van het gebied '1-oost' geldt het huidige tarief per minuut.

Saldo op bezoekerspas
De gemeente meldt wel dat het van belang is dat er voldoende saldo op de bezoekerspas moet staan. De bezoekerspas kan eventueel worden opgewaardeerd door een bezoek te brengen aan het Amstelveense Raadhuis. Mensen die hun pincode niet meer weten van de bezoekerspas kunnen contact opnemen met de Balie Parkeervergunning van de gemeente Amstelveen: via telefoonnummer 020 540 4911.


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.