De eerste beweegbank van Amstelveen is officieel in gebruik genomen

Nieuw in Amstelveens straatbeeld: de beweegbank

Amstelveen - In Amstelveen is deze week de eerste 'beweegbank' van de gemeente officieel in gebruik genomen. De eerste beweegbank is geplaatst bij Medisch Centrum Zonnestein: meer beweegbanken gaan volgen.

Bij een beweegbank kunnen inwoners op eigen initiatief en eigen tempo/kracht een combinatie van conditie-, kracht- en stabiliteitsoefeningen doen waar zij lichamelijk sterker van worden. Daarbij is niet persé een trainer of begeleider nodig want speciaal voor de beweegbank is een beweeg-app gemaakt. In deze app staan individuele programma's met meer dan 250 oefeningen en is er ook een virtuele coach en motivator die gebruikers uitdaagt.

Zittend, hangend, leunend

Zittend op of hangend aan dan wel leunend op de beweegbank is het voor iedereen mogelijk oefeningen te doen die lichaam & geest fit & vitaal houden. Om zoveel mogelijk Amstelveners kennis te laten maken met de beweegbank en om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden gebruikt, neemt AmstelveenSport de beweegbanken (er komen er voorlopig 5) op in haar sport- en bewegingsprogramma. Buurtsportcoaches zullen wekelijks op alle beweegbanklocaties  voor diverse doelgroepen  activiteiten verzorgen met en bij de beweegbank. Zo worden zo veel mogelijk Amstelveners enthousiast gemaakt en gestimuleerd om de beweegbank te gebruiken.

Mede mogelijk gemaakt door unieke samenwerking

De beweegbank kon in Amstelveen worden geïntroduceerd dankzij de samenwerking van diverse organisaties (gemeente Amstelveen, AmstelveenSport, Rabobank Metropoolregio Amsterdam en Zorg & Zekerheid).

Ugur Pekdemir, directeur Rabobank noemt het een unieke samenwerking: ‘De beweegbank is een bank om op te zitten, even op uit te rusten, van de omgeving te genieten of gezellig met elkaar te praten. Maar de bank is veel meer: jong en oud kan er sport- en beweegoefeningen doen, of je nu fanatieke sporter bent of beginner, met of zonder beperking.’

Van A naar B

Hij vervolgt: ‘Sommige mensen die van A naar B willen, durven niet te lopen omdat de afstand als te lang wordt ervaren. Om die reden is er een beweegbank geplaatst tussen punt A en B zodat deze mensen wel kunnen wandelen, maar tussendoor even kunnen zitten. Casper van den Bergh, divisiemanager Commercie bij Zorg en Zekerheid vult aan “De beweegbank zorgt voor sociale contacten tussen mensen en stimuleert om te bewegen, wat belangrijk is om een leven lang vitaal te blijven”. Pekdemir concludeert dan ook: "bewegen wordt op deze manier heel erg laagdrempelig gemaakt"

Foto
Tijdens een feestelijk bijeeenkomst werd gisteren de eerste beweegbank in gebruik genomen.  Jantien van Zanten-Ruys (Manager Team Samenleving at Gemeenten Amstelveen/ Aalsmeer), Ugur Pekdemir (directeur Coöperatieve Rabobank Metropoolregio Amsterdam), Casper van den Bergh (divisiemanager Commercie Zorg & Zekerheid) en Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) probeerden de Beweegbank direct uit.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.