De eerste beweegbank van Amstelveen is officieel in gebruik genomen

Nieuw in Amstelveens straatbeeld: de beweegbank

Amstelveen - In Amstelveen is deze week de eerste 'beweegbank' van de gemeente officieel in gebruik genomen. De eerste beweegbank is geplaatst bij Medisch Centrum Zonnestein: meer beweegbanken gaan volgen.

Bij een beweegbank kunnen inwoners op eigen initiatief en eigen tempo/kracht een combinatie van conditie-, kracht- en stabiliteitsoefeningen doen waar zij lichamelijk sterker van worden. Daarbij is niet persé een trainer of begeleider nodig want speciaal voor de beweegbank is een beweeg-app gemaakt. In deze app staan individuele programma's met meer dan 250 oefeningen en is er ook een virtuele coach en motivator die gebruikers uitdaagt.

Zittend, hangend, leunend

Zittend op of hangend aan dan wel leunend op de beweegbank is het voor iedereen mogelijk oefeningen te doen die lichaam & geest fit & vitaal houden. Om zoveel mogelijk Amstelveners kennis te laten maken met de beweegbank en om ervoor te zorgen dat ze optimaal worden gebruikt, neemt AmstelveenSport de beweegbanken (er komen er voorlopig 5) op in haar sport- en bewegingsprogramma. Buurtsportcoaches zullen wekelijks op alle beweegbanklocaties  voor diverse doelgroepen  activiteiten verzorgen met en bij de beweegbank. Zo worden zo veel mogelijk Amstelveners enthousiast gemaakt en gestimuleerd om de beweegbank te gebruiken.

Mede mogelijk gemaakt door unieke samenwerking

De beweegbank kon in Amstelveen worden geïntroduceerd dankzij de samenwerking van diverse organisaties (gemeente Amstelveen, AmstelveenSport, Rabobank Metropoolregio Amsterdam en Zorg & Zekerheid).

Ugur Pekdemir, directeur Rabobank noemt het een unieke samenwerking: ‘De beweegbank is een bank om op te zitten, even op uit te rusten, van de omgeving te genieten of gezellig met elkaar te praten. Maar de bank is veel meer: jong en oud kan er sport- en beweegoefeningen doen, of je nu fanatieke sporter bent of beginner, met of zonder beperking.’

Van A naar B

Hij vervolgt: ‘Sommige mensen die van A naar B willen, durven niet te lopen omdat de afstand als te lang wordt ervaren. Om die reden is er een beweegbank geplaatst tussen punt A en B zodat deze mensen wel kunnen wandelen, maar tussendoor even kunnen zitten. Casper van den Bergh, divisiemanager Commercie bij Zorg en Zekerheid vult aan “De beweegbank zorgt voor sociale contacten tussen mensen en stimuleert om te bewegen, wat belangrijk is om een leven lang vitaal te blijven”. Pekdemir concludeert dan ook: "bewegen wordt op deze manier heel erg laagdrempelig gemaakt"

Foto
Tijdens een feestelijk bijeeenkomst werd gisteren de eerste beweegbank in gebruik genomen.  Jantien van Zanten-Ruys (Manager Team Samenleving at Gemeenten Amstelveen/ Aalsmeer), Ugur Pekdemir (directeur Coöperatieve Rabobank Metropoolregio Amsterdam), Casper van den Bergh (divisiemanager Commercie Zorg & Zekerheid) en Heleen van Ketwich Verschuur (directeur AmstelveenSport) probeerden de Beweegbank direct uit.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.